Nieuws

Bedrijventerreinen

VEILIGHEIDSPLUIM VOOR OV HVH

Winnaar in de categorie ondernemersverenigingen

Ondernemersvereniging Hoek van Holland is de winnaar geworden van dé veiligheidspluim 2019 van de gemeente Rotterdam in de categorie ondernemersverenigingen.

Op maandagochtend 7 oktober jl. is bij het ondernemersontbijt Rotterdam, dat als thema ‘Veilig Ondernemen’ kende i.v.m. de start van de week van de veiligheid, de winnaar bekend gemaakt door o.a. Burgemeester Aboutaleb, Wethouder Wijbenga (Handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven), Steven Lak (voorzitter Deltalinqs) en Pieter van Klaveren (voorzitter MKB Rotterdam-Rijnmond).

Ondernemersvereniging Hoek van Holland zet zich al jarenlang in voor de veiligheid van ondernemend...

Lees meer

WIJ ZIJN GENOMINEERD!

Veiligheidspluim voor ondernemersvereniging?

Ondernemersvereniging Hoek van Holland is genomineerd voor dé veiligheidspluim van de gemeente Rotterdam in de categorie ondernemersverenigingen.

Op 7 oktober a.s. zal bij het ondernemersontbijt Rotterdam, dat als thema ‘Veilig Ondernemen’ kent i.v.m. de start van de week van de veiligheid, de winnaar bekend worden gemaakt door Burgemeester Aboutaleb.

Ondernemersvereniging Hoek van Holland zet zich al jarenlang in voor de veiligheid van...

Lees meer

Sun Set Boulevard keert terug!

Ongebruikte Brexit-parkeerterrein de locatie

Alle auto's van vóór 1975 zijn op 18 augustus welkom op de Oranjeheuvel bij Hoek van Holland. Daar wordt op zondag 18 augustus 2019 de zestiende editie van Sun Set Boulevard Oldtimershow gehouden. Ook legervoertuigen zijn er welkom.

Hiermee keert het evenement voor Amerikaanse klassieke auto's terug op Hoeks grondgebied. De show, die in 2012 voor het laatst is gehouden op de Koningin Emmaboulevard, zou dit jaar nieuw leven worden ingeblazen in het Honselse recreatiegebied De Wollebrand. Maar kort voor 23 juni bleek het nieuwe evenemententerrein ongeschikt te zijn...

Lees meer

WINDPARK OFFICIEEL GEOPEND

Stroom voor Maassluis, Maasdijk en Hoek van Holland

Het nieuwe windpark langs de Nieuwe Waterweg levert genoeg stroom voor alle 20.000 huishoudens in Maassluis, Maasdijk en Hoek van Holland. Dat beweert energieleverancier Eneco, die de zes windmolens liet realiseren. Donderdag is het windpark officieel geopend door wethouder Arno Bonte van Rotterdam.

De zes windmolens zijn 175 meter hoog. De bouw nam ongeveer zeven maanden in beslag. Tijdens de werkzaamheden kreeg de bouwer te maken met pech: begin dit jaar zakte een hijskraan weg in de zachte grond tijdens het hijsen van zware onderdelen. Enkele weken later kon het werk worden hervat. Overigens zijn er nog gesprekken over de mogelijke bouw van een zevende turbine nabij de Maeslantkering.

Dat de zes windmolens goed zijn voor stroom van alle huishoudens in de drie omliggende plaatsen, betekent niet dat die huishoudens dat ook daadwerkelijk krijgen. Om te kunnen profiteren van de windenergie, moet je je inschrijven bij Eneco. Inwoners van Maassluis, Maasdijk en Hoek van Holland krijgen voorrang.

Lees meer

Doorstart Proef de Hoek

Wethouder van gils zegt opnieuw budget toe

Gisteren bracht wethouder van Gils (Financiën, Organisatie, Haven en Grote Projecten) een bezoek aan Hoek van Holland. Eén van de onderwerpen was vanzelfsprekend de stand van zaken van de Hoekse Lijn.

Lees meer

Extra parkeerplaatsen voor ‘De Zekken’

Gemeente & Van Bergen vinden 'tijdelijke' oplossing

Het bedrijventerrein ‘De Zekken’ kenmerkt zich als oud bedrijventerrein uit de jaren zestig waarbij er nog weinig aandacht bestond voor het realiseren van parkeerplaatsen op eigen terrein. De behoefte aan extra parkeergelegenheid speelt daarom bij meerdere bedrijven. Een openbaar parkeerterrein zou deze problematiek kunnen verzachten...

Lees meer

Project H6-weg

Rotonde Haakweg-Hoeksebaan-Slachthuisweg opgeleverd

Sinds een aantal weken is de rotonde opgeleverd aan de Haakweg-Hoeksebaan-Slachthuisweg.

Met de komst van de rotonde geldt er, ten opzichte van de oude situatie, een voorrangsregeling voor alle verkeersdeelnemers op de rotonde. De eerste reacties zijn positief!

Het aanbrengen van het vrij liggend fietspad langs de Slachthuisweg, de asfaltwerkzaamheden op de spoorwegovergang en de werkzaamheden aan de spoorbomen en...

Lees meer

Jeugdwielerronde Hoek van Holland

Wie sponsort er een Hoeks jeugdteam?

De jeugdwielerronde in Hoek van Holland wordt nieuw leven ingeblazen! Stichting Waardevol Hoek van Holland, samen met enthousiaste ondernemers en bewoners pakken dit jaar de organisatie van dit mooie evenement op. 
Voor de jeugdwielerronde, die na jarenlange afwezigheid weer terugkeert in Hoek van Holland zijn zij op zoek naar ondernemers die de deelnemende kinderen willen sponsoren.

Lees meer
Dorpskern / Algemeen

OV HVH in Hoekse Krant

Extra aandacht voor de veiligheidspluim

De Hoekse Krant onderdeel van Uitgeverij West Media BV heeft in de editie van 10 oktober jl. extra aandacht geschonken aan de veiligheidspluim die de ondernemersvereniging onlangs in ontvangst mocht nemen. 

U kunt het gehele artikel lezen door op onderstaande link te klikken en vervolgens naar pagina 4 bovenaan te bladeren. 

https://issuu.com/wlmedia/docs/hk-2019-10-10

HIJ RIJDT!

Hoekse Lijn eindelijk in de exploitatie

Eindelijk, eindelijk is het zover: met twee jaar vertraging rijdt sinds vanochtend eindelijk de eerste metro op de Hoekse Lijn, de voormalige spoorlijn, de 24 kilometer lange metrolijn, tussen Schiedam en Hoek van Holland.

Op het traject van de Hoekse Lijn rijden straks metrolijnen A en B. Over metrolijn B rijden dagelijks metro’s tussen Hoek van Holland Haven en (Rotterdam) Nesselande, en na de verlenging van en naar Hoek van Holland ...

Lees meer

Geslaagde Rondvaart 2de Maasvlakte

DICHTER BIJ DE HAVEN KUN JE NIET KOMEN

Donderdag 19 september jl. werden de leden van ondernemersvereniging Hoek van Holland getrakteerd op een indrukwekkende rondvaart met de Futureland Ferry. De Futureland Ferry was speciaal voor deze gelegenheid in de Berghaven aangemeerd alwaar alle leden rond 17.30 uur konden inschepen.

De oversteek richting de tweede Maasvlakte over de nieuwe waterweg was prachtig. Zeehonden waren in groten getale aanwezig om ons welkom te heten in dit nieuwste stuk van Nederland. Vervolgens stonden de leden oog in oog met modernste containerterminals en grootste zeeschepen. De leden waren onder indruk en genoten van het zonnetje, het heerlijke buffet en het mooie uitzicht.

De ervaren FutureLand-voorlichtster vertelde ondertussen hét verhaal van Maasvlakte 2 en gaf met cijfers goed weer hoe groot, groter, grootst de tweede maasvlakte daadwerkelijk is. 
Foto's van de avond staan online op de fotopagina van onze website.

Hoekse Lijn

Kennismakingsdag 28 september 2019

Als de testen succesvol worden afgerond en de RET krijgt de vergunning om met reizigers te rijden op het traject van de Hoekse Lijn, kun je op zaterdag 28 september tussen 12:00 en 20:00 uur gratis kennismaken met de metro op de verlengde metrolijn B (de Hoekse Lijn). De metro rijdt dan tussen Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven (vice versa) en alle stations langs het traject van de Hoekse Lijn zijn open.
Je reis met de metro tussen Hoek van Holland en Schiedam Nieuwland is deze dag gratis!

Lees meer

Gezellige borrel op de MAHU

Dinsdagavond 3 september waren de leden van ondernemersvereniging Hoek van Holland te gast op de ondiepwater mijnenveger Hr. Ms. MAHU 880.
Het voormalige marineschip ligt momenteel in de Berghaven van Hoek van Holland in het kader van de wereldhaven die op 6,7 en 8 september zullen plaatsvinden en waar traditioneel een belangrijke rol is weggelegd voor de Koninklijke Marine.

De ondernemers uit Hoek van Holland kregen in kleine groepjes...

Lees meer

Opt-in systeem voor reclamedrukwerk

Rotterdam: Een afvalvrije stad in 2050?

Een afvalvrije stad in 2050. De ambitie van Rotterdam is groot en dat vraagt om maatregelen. Daarvoor is het hard nodig om een forse papierbesparing van het ongeadresseerde drukwerk in de stad te realiseren. Hiervoor is een ander brievenbussticker systeem noodzakelijk. We gooien in de stad namelijk miljoenen kilo’s ongelezen reclamedrukwerk weg. Daarom heeft de gemeente Rotterdam het voornemen om vanaf 1 januari 2020 het opt-in systeem voor reclamedrukwerk in te voeren. Dat betekent ...

Lees meer

Wethouder brengt bezoek aan Brinkplein

Op woensdag 31 juli kregen enkele ondernemers op het Brinkplein bezoek van een bestuurlijke delegatie met o.a. wethouder van Gils (Financiën, Organisatie, Haven en Grote Projecten).

Samen met een delegatie van het bestuur van ondernemersvereniging Hoek van Holland en een delegatie van de gebiedscommissie Hoek van Holland besprak men de wensen en...

Lees meer

PETER VAN LEEUWEN TWEEWIELERS KOOPT VAATJE HARING

Op donderdag 4 juli jl. is tijdens de veiling op de Hoekse Haringparty het vaatje haring van de hand gegaan voor in totaal € 5.380,-. Het hoogste bod werd gedaan door Peter van Leeuwen Tweewielers, de fietsspecialist aan de Prins Hendrikstraat 203/205. Zoals gebruikelijk wordt de totale opbrengst gesplist over twee Hoekse goede doelen.
Dit jaar is de keuze gevallen op; Speeltuinvereniging Hoek van Holland en Vogel- en Egelopvang de Houtsnip.

HARINGPARTY 2019 GESLAAGD

Speeltuinvereniging en de Houtsnip ontvangen mooi bedrag!

Ondernemersvereniging Hoek van Holland organiseerde op donderdag 4 juli jl. de traditionele ‘Hoekse Haringparty’.
De opbrengst van de veiling van het 1e vaatje gaat, geheel volgens traditie, naar twee goede doelen uit Hoek van Holland dat zich maatschappelijk inzetten voor ons mooie Hoek van Holland. Vorig jaar ontvingen Stichting ‘De Inloop’ en Gymnastiekvereniging HVS’46 een prachtig bedrag. Dit jaar viel de keuze op de Speeltuinvereniging Hoek van Holland en Vogel- en Egelopvang de Houtsnip...

Lees meer

HOTEL AMERIKA OFFICIEEL GEOPEND

Hoek van Holland een aanwinst rijker!

Op 8 juni jl. is Hotel Amerika officieel geopend. Hoek van Holland is een prachtig nieuw hotel en restaurant rijker!
Namens ondernemersvereniging Hoek van Holland wensen wij de eigenaren enorm veel succes en geluk met deze prachtige ontwikkeling voor Hoek van Holland. Ben jij nou ook zo ontzettend benieuwd hoe het geworden is? Ga dan snel eens langs voor een hapje en een drankje!


Hotel Amerika
Hotel Amerika is al sinds 1902...

Lees meer

BESTUURSWISSELINGEN

Wim van Leeuwen en Andreas Tabor treden toe tot het bestuur

Vorige week vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) plaats in MIJN Torpedoloods.
Tijdens de ALV werd het gevoerde en te voeren beleid besproken, dat uitgevoerd wordt door het bestuur van de ondernemersvereniging. Tevens nam het bestuur na 4 jaar afscheid van penningmeester Stephanie Vrolijk...

Lees meer

NIEUWE VERORDENING WINKELTIJDEN VAN KRACHT

Winkels mogen op zon- en feestdagen in ochtend open

De Verordening Winkeltijden Rotterdam is van kracht. En dat betekent dat ondernemers in Rotterdam en Hoek van Holland hun winkels ook op zon- en feestdagen mogen openen vanaf 8.00 uur ’s ochtends.
Donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, is de eerste officiële feestdag waarop...

Lees meer

Dukers & Van Rij

Nieuw lid van de vereniging

Dj’s, live bands, licht en geluid, fotografie, beveiliging of misschien zelfs complete catering voor uw feest? Alles is mogelijk bij Dukers & van Rij!

Dit geldt voor zowel bedrijfsfeesten als ... 

Lees meer

Café 't Fust

Nieuw lid van de vereniging

Sinds begin dit jaar is Café 't Fust weer geopend. Remco en Joey de Waard hebben het Café overgenomen, een flinke opfrisbeurt gegeven en feestelijk geopend. Remco is het gezicht van de zaak; hij is dan ook dagelijks aanwezig. Joey is meer actief op de achtergrond; hij regelt de administratie en helpt hier en daar in het weekend.

Lees meer

Lunchroom bij Merel

Nieuw lid van de vereniging

Sinds enkele maanden is Hoek van Holland een lunchroom rijker; Lunchroom bij Merel.
En die naam moet bij een heleboel aanstaande gasten ongetwijfeld een belletje laten rinkelen.. Want die Merel.. is dat niet degenen die we nog kennen uit de bediening bij Artusi en café Prins Hendrik? Onder andere dan, want Merel de Haas heeft er al een 21-jarige carrière in de horeca opzetten en heeft nu een vervolg gekregen met een eigen zaak.
De lunchroom aan de Prins Hendrikstraat 243-B (voormalige pand van Bakkerij van Aalst) is een droom ...

Lees meer
Strand / Boulevard

Bereikbaarheid Oude Hoek

Inloopbijeenkomst op 25 september 2019

De komende jaren vindt er een aantal ontwikkelingen plaats in en rondom de Oude Hoek. Zo liggen er plannen voor Berghaven Noord en Unicum en wordt de Stationsweg afgesloten van de Strandweg. Aandacht voor een optimale bereikbaarheid van de Oude Hoek wordt daarmee steeds belangrijker.
De gemeente heeft samen met een select groepje van bewoners en ondernemers uit het gebied gekeken hoe men de bereikbaarheid van de Oude Hoek zo goed mogelijk kan optimaliseren. De uitkomsten van de gesprekken kunt te u zien en horen tijdens een inloopbijeenkomst op woensdagavond 25 september. Hier krijgt u meer informatie, zoals de concrete ingrepen die we gaan treffen en de planning.

Datum: 25 september 2019
Inloop: 19.00 - 19.15 uur
Einde: 21.30 uur
Locatie: MIJN Torpedoloods

Nieuwe camperplaatsen voor Hoek van Holland

Uitbreiding in de oude keerlus Strandboulevard

In Hoek van Holland zijn er deze week tien nieuwe camperparkeerplaatsen bijgekomen. Ze bevinden zich in de oude keerlus op de Strandboulevard. Er zijn al vijf plaatsen aan de Koningin Emmaboulevard, maar deze staan vaak vol, dus uitbreiding was wenselijk vond ook de ondernemersvereniging die een groot voorstander van uitbreiding van de camperplaatsen is. 

Volgens onderzoek besteed een camper gemiddeld € 95,- per dag in het directe verblijfsgebied. Goed voor onze Hoekse economie! Wij werken met z'n allen hard aan een vier seizoenenbadplaats en dit is hier zeker een belangrijk onderdeel van.
Op de parkeerplekken in de keerlus mogen de campers nu maximaal twee keer 24 uur achter elkaar staan.

Eerste 116 machinisten mogen op Hoekse Lijn rijden

De eerste 116 machinisten zijn opgeleid om te mogen rijden op de Hoekse Lijn. De bestuurders van de RET worden speciaal opgeleid om ook op de metrolijn tussen Schiedam en Hoek van Holland te mogen rijden.

De machinisten zijn al werkzaam op andere lijnen en moesten bijgeschoold worden. Op het nieuwe traject tussen Rotterdam en Hoek van Holland zijn meerdere bruggen. Daar moeten de metro-bestuurders mee om leren gaan. Ook is het beveiligingssysteem net anders dan op andere lijnen...

 

Lees meer

ROTTERDAM TEST EVENEMENTENKRASKAART

De gemeente Rotterdam introduceert de Evenementenkraskaart. In vier gebieden onderzoekt de stad of het organiseren van kleinschalige evenementen bij horeca sneller en flexibeler kan.

Een ‘verlaatje’ of ‘geluidje’ krassen, kennen de meeste horecaondernemers wel. Zo kunnen horecazaken een paar keer per jaar langer openblijven of meer geluid produceren. Vanaf 1 juni is daar het ‘evenementje’ aan toegevoegd. In vier gebieden onderzoekt de gemeente of het organiseren van kleinschalige evenementen bij horeca sneller en flexibeler kan. Op deze manier wil de gemeente Rotterdamse ondernemers meer ruimte bieden en de regeldruk verminderen. De proef loopt tot 31 oktober 2019.

Lees meer

STRANDOPENING HEMELVAARTSDAG

Aangepaste dienstregeling bussen naar strandopening

Wie donderdag met de bus naar de strandopening in Hoek van Holland komt, moet opletten. Vervoerder RET heeft de dienstregeling die dag aangepast. Zo stoppen er geen bussen bij de haltes Strandweg en Hoek van Holland Strand. Ook rijden de bussen niet via de Maasdijk, maar via de Hoeksebaan en de Cordesstraat. Het eindpunt van de bussen is de halte bij de Oude Langeweg. Vanaf daar is het nog 1,5 kilometer lopen naar het strand.

De omleiding geldt voor het vervangende vervoer van de Hoekse Lijn...

Lees meer

De Hoekse Kofferbakverkoop

Circusact toegevoegd aan programma 28 april

Stichting Recreatieve Evenementen organiseert in samenwerking met Ondernemersvereniging Hoek van Holland iedere laatste zondag van de maand de bekendste rommelmarkt van Nederland; de beroemde kofferbakverkoop in Hoek van Holland.

Lees meer

Hoekse Lijn naar volgende fase

Vanaf maandag 13 mei meer testen

De Hoekse Lijn kan vanaf maandag 13 mei 2019 volop worden getest. De projectorganisatie heeft de definitieve versie van de software en de bijbehorende veiligheidsverklaring gekregen, waardoor er met meer metro's en hogere snelheid kan worden geoefend. Dat heeft de Rotterdamse wethouder Van Gils vandaag aan de gemeenteraad laten weten...

Lees meer