Nieuws

Bedrijventerreinen

Webinar Brexit voor:

luchtvaart, maritiem, wegtransport en milieu

Vanaf 1 januari 2021 veranderen de afspraken tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert daarom special voor de luchtvaart-, maritiem-, wegtransport- en milieusector een webinar op 26 oktober a.s.

Tijdens het webinar wordt u bijgepraat over de laatste stand van zaken en krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen aan de Douane, Rijkswaterstaat, Portbase en de experts op het gebied van luchtvaart. 

Experts vertellen tijdens het webinar meer over de stand van zaken in de onderhandelingen, de voorbereidingen van de overheid, hoe u zich zo goed mogelijk en op tijd kunt voorbereiden en welke middelen u daarbij kunnen helpen.
Meer informatie en het exacte programma vindt op het volgende artikel;

OVHVH luidt noodklok over bedrijventerreinen

Situatie laatste jaren sterk verslechterd

Het bestuur van ondernemersvereniging Hoek van Holland heeft de noodklok geluid over de huidige situatie van de bedrijventerreinen in Hoek van Holland. Ondernemersvereniging Hoek van Holland, de Gemeente Rotterdam en andere betrokken instanties, constateren in de afgelopen periode een sterke achteruitgang. Daarom ...

Lees meer

Zelf gebruik maken van het Hoekse Hart

Wat kunt u doen?

Het Hoekse hart is ontwikkeld om bezoekers en passanten te laten zien dat Hoek van Holland meer is dan alleen een station op weg van of naar een volgende bestemming. Door het Hoekse hart te gebruiken in uw uitingen, uw etalage, uw producten, kunt u laten zien dat u als ondernemer verbonden bent met de inwoners en andere ondernemers ...

Lees meer

Hoeksebaan open voor verkeer

Belangrijke nieuwe ontsluitingsroute voor Hoek van Holland

De gemeente heeft de H6-weg op 6 juli opengesteld voor verkeer. Hiermee is een belangrijke ontsluitingsroute voor Hoek van Holland voltooid.

De ongeveer 1,5 km lange tweebaansweg verbindt de Hoeksebaan met de stationsomgeving Hoek van Holland Haven, ook wel de ‘Harwichknoop’ genoemd. De weg was al klaar, maar kon pas opgesteld worden nadat nagenoeg alle buitenruimtewerkzaamheden bij Hoek van Holland Haven gereed waren. Nu de werkzaamheden aan de Stationsweg zijn afgerond kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe weg.

Lees meer

Afsluiting Hoeksebaan

Van 15 juli 20.00 tot 16 juli 05.00 uur

Vanwege groot onderhoud (asfalteringswerkzaamheden) aan de N223 (Hoeksebaan) is deze weg in beide richtingen van woensdagavond 15 juli 20.00 uur tot donderdagochtend 16 juli 05.00 uur dicht. 
Dit geldt voor al het verkeer; Auto / Motor, Vrachtwagen, Openbaar vervoer en hulpdiensten. 
Het verkeer wordt omgeleid middels gele bebording.

Voortgang voorbereidende werkzaamheden Metro aan Zee

Update 17 april 2020

Werkzaamheden Spoorverlenging Hoekse Lijn
Nederland is net als in de rest van de wereld in de ban van het coronavirus. Uiteraard heeft dit alles ook invloed op de werkwijze van project Metro aan Zee. Op diverse plekken in het gebied gaan de voorbereidende werken voor de doortrekking van de metro naar het strand voorlopig nog wel door. Hierbij wordt rekening gehouden met de veiligheid. De aannemers hebben de geldende RIVM-regels in het werkproces meegenomen. Zo zijn er momenteel bij het aanbrengen van de voorbelasting gemiddeld vier werknemers van de aannemers op het bouwterrein aanwezig, aangevuld met zo nu en dan directievoering, landmeters e.d. Alle aanwezigen op het bouwterrein moeten rekening houden met de onderlinge afstand.

Lees meer

Impact Coronavirus

ONDERSTEUNING VOOR ROTTERDAMSE ONDERNEMERS

Het Rotterdamse College van B&W hebben bij monde van wethouder Barbara Kathmann (Economische Zaken) en wethouder Arjan van Gils (Financiën) een brief opgesteld waarin zij ingaan op de huidige situatie. Zij geven in deze brief aan welke maatregelen de gemeente Rotterdam heeft genomen om ondernemers financieel tegemoet te komen. Ook geven zij aan dat er met man en macht wordt gewerkt om de financiële tegemoetkomingen zo snel mogelijk concreet te maken. U kunt de brief hier downloaden.

Uw bedrijf digitaliseren?

Mogelijkheden via Google op 21 en 22 november

Google komt met de Digitale Werkplaats op 21 en 22 november naar Rotterdam om lokale MKB ondernemers te trainen om beter te worden in (online) marketing, programmeren, online veiligheid en meer.
Ondernemers kunnen deelnemen aan de gratis workshops die hen kunnen helpen in het groeien van hun onderneming.
Klik hier voor meer informatie en de inschrijflink.

Marechaussee: 'inklimmen is levensgevaarlijk'

100% controle in Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee doet er alles aan om een situatie als in het Engelse Grays te voorkomen. Daar zijn woensdag 39 dode Chinezen gevonden in een koelwagen. "Het is naïef als je zegt: 'nee, dat kan hier niet gebeuren'", aldus brigadecommandant Dennis de Weert van de Koninklijke Marechaussee.

Twee keer per dag vaart vanuit Hoek van Holland een veerboot naar Harwich in Engeland. Alle passagiers worden gecontroleerd. Ook vrachtwagens die vanaf het cargo-terrein de boot oprijden, onderwerpt de Koninklijk Marechaussee aan een zogenoemde honderdprocentcontrole. De reisdocumenten en identiteitspapieren worden gecheckt, de cabine wordt uitgeplozen, men trekt alle reizigers na in de politieregisters en er zijn migratiehonden die menselijke geuren opsporen...

De WOS maakte een er onlangs een mooi aritkel over.

Lees meer

VEILIGHEIDSPLUIM VOOR OV HVH

Winnaar in de categorie ondernemersverenigingen

Ondernemersvereniging Hoek van Holland is de winnaar geworden van dé veiligheidspluim 2019 van de gemeente Rotterdam in de categorie ondernemersverenigingen.

Op maandagochtend 7 oktober jl. is bij het ondernemersontbijt Rotterdam, dat als thema ‘Veilig Ondernemen’ kende i.v.m. de start van de week van de veiligheid, de winnaar bekend gemaakt door o.a. Burgemeester Aboutaleb, Wethouder Wijbenga (Handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven), Steven Lak (voorzitter Deltalinqs) en Pieter van Klaveren (voorzitter MKB Rotterdam-Rijnmond).

Ondernemersvereniging Hoek van Holland zet zich al jarenlang in voor de veiligheid van ondernemend...

Lees meer

WIJ ZIJN GENOMINEERD!

Veiligheidspluim voor ondernemersvereniging?

Ondernemersvereniging Hoek van Holland is genomineerd voor dé veiligheidspluim van de gemeente Rotterdam in de categorie ondernemersverenigingen.

Op 7 oktober a.s. zal bij het ondernemersontbijt Rotterdam, dat als thema ‘Veilig Ondernemen’ kent i.v.m. de start van de week van de veiligheid, de winnaar bekend worden gemaakt door Burgemeester Aboutaleb.

Ondernemersvereniging Hoek van Holland zet zich al jarenlang in voor de veiligheid van...

Lees meer

Sun Set Boulevard keert terug!

Ongebruikte Brexit-parkeerterrein de locatie

Alle auto's van vóór 1975 zijn op 18 augustus welkom op de Oranjeheuvel bij Hoek van Holland. Daar wordt op zondag 18 augustus 2019 de zestiende editie van Sun Set Boulevard Oldtimershow gehouden. Ook legervoertuigen zijn er welkom.

Hiermee keert het evenement voor Amerikaanse klassieke auto's terug op Hoeks grondgebied. De show, die in 2012 voor het laatst is gehouden op de Koningin Emmaboulevard, zou dit jaar nieuw leven worden ingeblazen in het Honselse recreatiegebied De Wollebrand. Maar kort voor 23 juni bleek het nieuwe evenemententerrein ongeschikt te zijn...

Lees meer

WINDPARK OFFICIEEL GEOPEND

Stroom voor Maassluis, Maasdijk en Hoek van Holland

Het nieuwe windpark langs de Nieuwe Waterweg levert genoeg stroom voor alle 20.000 huishoudens in Maassluis, Maasdijk en Hoek van Holland. Dat beweert energieleverancier Eneco, die de zes windmolens liet realiseren. Donderdag is het windpark officieel geopend door wethouder Arno Bonte van Rotterdam.

De zes windmolens zijn 175 meter hoog. De bouw nam ongeveer zeven maanden in beslag. Tijdens de werkzaamheden kreeg de bouwer te maken met pech: begin dit jaar zakte een hijskraan weg in de zachte grond tijdens het hijsen van zware onderdelen. Enkele weken later kon het werk worden hervat. Overigens zijn er nog gesprekken over de mogelijke bouw van een zevende turbine nabij de Maeslantkering.

Dat de zes windmolens goed zijn voor stroom van alle huishoudens in de drie omliggende plaatsen, betekent niet dat die huishoudens dat ook daadwerkelijk krijgen. Om te kunnen profiteren van de windenergie, moet je je inschrijven bij Eneco. Inwoners van Maassluis, Maasdijk en Hoek van Holland krijgen voorrang.

Lees meer

Doorstart Proef de Hoek

Wethouder van gils zegt opnieuw budget toe

Gisteren bracht wethouder van Gils (Financiën, Organisatie, Haven en Grote Projecten) een bezoek aan Hoek van Holland. Eén van de onderwerpen was vanzelfsprekend de stand van zaken van de Hoekse Lijn.

Lees meer

Extra parkeerplaatsen voor ‘De Zekken’

Gemeente & Van Bergen vinden 'tijdelijke' oplossing

Het bedrijventerrein ‘De Zekken’ kenmerkt zich als oud bedrijventerrein uit de jaren zestig waarbij er nog weinig aandacht bestond voor het realiseren van parkeerplaatsen op eigen terrein. De behoefte aan extra parkeergelegenheid speelt daarom bij meerdere bedrijven. Een openbaar parkeerterrein zou deze problematiek kunnen verzachten...

Lees meer

Project H6-weg

Rotonde Haakweg-Hoeksebaan-Slachthuisweg opgeleverd

Sinds een aantal weken is de rotonde opgeleverd aan de Haakweg-Hoeksebaan-Slachthuisweg.

Met de komst van de rotonde geldt er, ten opzichte van de oude situatie, een voorrangsregeling voor alle verkeersdeelnemers op de rotonde. De eerste reacties zijn positief!

Het aanbrengen van het vrij liggend fietspad langs de Slachthuisweg, de asfaltwerkzaamheden op de spoorwegovergang en de werkzaamheden aan de spoorbomen en...

Lees meer

Jeugdwielerronde Hoek van Holland

Wie sponsort er een Hoeks jeugdteam?

De jeugdwielerronde in Hoek van Holland wordt nieuw leven ingeblazen! Stichting Waardevol Hoek van Holland, samen met enthousiaste ondernemers en bewoners pakken dit jaar de organisatie van dit mooie evenement op. 
Voor de jeugdwielerronde, die na jarenlange afwezigheid weer terugkeert in Hoek van Holland zijn zij op zoek naar ondernemers die de deelnemende kinderen willen sponsoren.

Lees meer
Dorpskern / Algemeen

Kerstparade 2020

Wordt u sponsor van de Kerstparade 2020?

Er komt dit jaar toch een kerstparade in Hoek van Holland. Dit jaar zal stichting waardevol Hoek van Holland alweer de 6e editie van dit evenement gaan organiseren. Uiteraard zullen zij de parade dit jaar corona-proof organiseren; het publiek zal niet naar de parade komen, de parade brengen zij naar het publiek. Men rijdt met de parade door de straten van Hoek van Holland zodat de mensen vanuit hun huiskamer of tuin de parade ...

Lees meer

MKB Online Business Boost

Unieke kans met grote korting!

Vanuit het programma van MKB Next worden er vanaf 29 september online cursussen aangeboden om je skills op online ondernemen te vergroten.  Het programma bestaat uit maar liefst 20 online cursussen over onder meer social media, online adverteren en e-mailmarketing. Je krijgt praktische tips en direct toepasbare handvatten om online beter zichtbaar én vindbaar te worden en je omzet te verhogen. Voor slechts 50 euro kun je al deze cursussen volgen.

 

Lees meer

Het Hoekse Hart

Lancering op 17 juli

Rotterdam is trots op de hoek. Een unieke badplaats, volop in ontwikkeling, waar achter elke hoek iets verrassend te ontdekken is.

Op vrijdag 17 juli 2020 laat De Hoek zelf zien hoe trots ze zijn op hun Hoek. Een dorp op De Hoek van de poort naar de Rotterdamse havens. Een trots dorp. Met strand, natuur, recreatiemogelijkheden, maar waar het ook comfortabel wonen en ondernemen is...

Lees meer

Juist nu een BIZ in Hoek van Holland centrum

BIZ-ambassadeurs hard aan de slag

In december 2019 organiseerde ondernemersvereniging Hoek van Holland een BIZ-verkenning voor de leden van de ondernemersvereniging uit de dorpskern. 
Veel leden van de vereniging kwamen op deze sessie af en hoorde de plannen van de ondernemersverenging aan...

Lees meer

Star Award voor Yarden & John Heskes Uitvaartzorg

Yarden & John Heskes uitvaartzorg heeft vorige week als best presterende Yarden franchisenemer de Star Award 2020 ontvangen. Met deze prijs beloont Yarden uitvaartorganisatie klantbeleving en professionalitiet in de dienstverlening van haar franchisenemers. 

Het bestuur van Ondernemersvereniging Hoek van Holland feliciteert John Heskes met het winnen van deze mooie prijs.
Voorzitter Cees Schalkoort is verheugd met het feit dat er in Hoek van Holland en onder onze leden wederom een award-winnende ondernemer is gevestigd. 'Mooie en positieve reclame voor ondernemend Hoek van Holland', aldus Cees Schalkoort. 

'HOUD AFSTAND' Deurmatten te koop!

Heel voorzichting denkt Nederland al na over hoe we onze 1,5 metersamenleving inrichten na het versoepelen van de intelligente lockdown, maar ondertussen blijven de meeste winkels open en probeert iedereen te dealen met de huidige strenge richtlijnen. Om uw klanten ook te wijzen op 1,5 meter afstand heeft Ron van Reenen interieur nu speciale deurmatten te koop. Deze zijn zowel buiten bij de voordeur of binnen in de winkel te plaatsen.

De deurmatten zijn 150 x 90 cm en kosten € 49,95 per stuk. Er zijn twee versies verkrijgbaar.
Interesse? Neem direct contact op met Helma en/of Ron van Reenen via 0174-418466.

Economische Verkenning Rotterdam 2020

ROTTERDAMSE ECONOMIE VERANDERT EN BLIJFT GROEIEN

De Rotterdamse economie groeit harder dan het landelijke en regionale gemiddelde. Ook de werkgelegenheid blijft groeien: tussen 2018 en 2019 zijn er 13.000 banen bijgekomen. Vooral de groei van de dienstensector zorgt voor een structurele versterking van onze economie. Dat blijkt uit begin maart gepresenteerde Economische Verkenning Rotterdam (EVR) 2020. Wethouder Barbara Kathmann (Economie): “De Rotterdamse economie is solide en daadkrachtig. Maar dat biedt nog geen garantie voor de toekomst. Onze economie verandert snel ...

 

Lees meer

Aanpassing Protocol

Verkiezing ondernemer van het jaar

Drie 'Hoekse ondernemers van het jaar' op één avond: Het was uniek, mooi en bijzonder maar niet meer voor herhaling vatbaar aldus het bestuur. Het bestuur heeft daarom besloten het protocol aan te passen. Het nieuwe protocol, waarin is toegevoegd dat de zesde oud-winnaar ook om punten wordt gevraagd, maar deze alleen ingezet worden bij een gelijke stand is op te vragen bij secretariaat van de ondernemersvereniging.

 

Drie winnaars bij Hoekse ondernemersprijs!

Unieke gebeurtenis tijdens OVHJ uitreiking 2019

Uniek en nog nooit eerder vertoond. Met die woorden kan de jaarlijkse netwerkavond van de Ondernemersvereniging Hoek van Holland worden omschreven. Maandagavond werden in een sfeervol aangekleed Fort 1881 alledrie de genomineerden uitgeroepen tot 'Hoekse Ondernemer van het Jaar 2019'. Green Care Tuinaanleg, Bom Group en MIJN Torpedoloods gingen alle drie met een mooie oorkonde naar huis.

Voorzitter van de Ondernemersvereniging Hoek van Holland Cees Schalkoort legt uit hoe deze bijzondere uitkomst mogelijk was. "De winnaar wordt gekozen door de vijf vorige ondernemers van het jaar. Zij mogen punten verdelen; 5, 3 en 1 punt. Dan kan het dus voorkomen dat alle drie de ondernemers precies evenveel punten behalen...

Lees meer

OV HVH in Hoekse Krant

Extra aandacht voor de veiligheidspluim

De Hoekse Krant onderdeel van Uitgeverij West Media BV heeft in de editie van 10 oktober jl. extra aandacht geschonken aan de veiligheidspluim die de ondernemersvereniging onlangs in ontvangst mocht nemen. 

U kunt het gehele artikel lezen door op onderstaande link te klikken en vervolgens naar pagina 4 bovenaan te bladeren. 

https://issuu.com/wlmedia/docs/hk-2019-10-10

HIJ RIJDT!

Hoekse Lijn eindelijk in de exploitatie

Eindelijk, eindelijk is het zover: met twee jaar vertraging rijdt sinds vanochtend eindelijk de eerste metro op de Hoekse Lijn, de voormalige spoorlijn, de 24 kilometer lange metrolijn, tussen Schiedam en Hoek van Holland.

Op het traject van de Hoekse Lijn rijden straks metrolijnen A en B. Over metrolijn B rijden dagelijks metro’s tussen Hoek van Holland Haven en (Rotterdam) Nesselande, en na de verlenging van en naar Hoek van Holland ...

Lees meer

Geslaagde Rondvaart 2de Maasvlakte

DICHTER BIJ DE HAVEN KUN JE NIET KOMEN

Donderdag 19 september jl. werden de leden van ondernemersvereniging Hoek van Holland getrakteerd op een indrukwekkende rondvaart met de Futureland Ferry. De Futureland Ferry was speciaal voor deze gelegenheid in de Berghaven aangemeerd alwaar alle leden rond 17.30 uur konden inschepen.

De oversteek richting de tweede Maasvlakte over de nieuwe waterweg was prachtig. Zeehonden waren in groten getale aanwezig om ons welkom te heten in dit nieuwste stuk van Nederland. Vervolgens stonden de leden oog in oog met modernste containerterminals en grootste zeeschepen. De leden waren onder indruk en genoten van het zonnetje, het heerlijke buffet en het mooie uitzicht.

De ervaren FutureLand-voorlichtster vertelde ondertussen hét verhaal van Maasvlakte 2 en gaf met cijfers goed weer hoe groot, groter, grootst de tweede maasvlakte daadwerkelijk is. 
Foto's van de avond staan online op de fotopagina van onze website.

Hoekse Lijn

Kennismakingsdag 28 september 2019

Als de testen succesvol worden afgerond en de RET krijgt de vergunning om met reizigers te rijden op het traject van de Hoekse Lijn, kun je op zaterdag 28 september tussen 12:00 en 20:00 uur gratis kennismaken met de metro op de verlengde metrolijn B (de Hoekse Lijn). De metro rijdt dan tussen Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven (vice versa) en alle stations langs het traject van de Hoekse Lijn zijn open.
Je reis met de metro tussen Hoek van Holland en Schiedam Nieuwland is deze dag gratis!

Lees meer

Gezellige borrel op de MAHU

Dinsdagavond 3 september waren de leden van ondernemersvereniging Hoek van Holland te gast op de ondiepwater mijnenveger Hr. Ms. MAHU 880.
Het voormalige marineschip ligt momenteel in de Berghaven van Hoek van Holland in het kader van de wereldhaven die op 6,7 en 8 september zullen plaatsvinden en waar traditioneel een belangrijke rol is weggelegd voor de Koninklijke Marine.

De ondernemers uit Hoek van Holland kregen in kleine groepjes...

Lees meer

Opt-in systeem voor reclamedrukwerk

Rotterdam: Een afvalvrije stad in 2050?

Een afvalvrije stad in 2050. De ambitie van Rotterdam is groot en dat vraagt om maatregelen. Daarvoor is het hard nodig om een forse papierbesparing van het ongeadresseerde drukwerk in de stad te realiseren. Hiervoor is een ander brievenbussticker systeem noodzakelijk. We gooien in de stad namelijk miljoenen kilo’s ongelezen reclamedrukwerk weg. Daarom heeft de gemeente Rotterdam het voornemen om vanaf 1 januari 2020 het opt-in systeem voor reclamedrukwerk in te voeren. Dat betekent ...

Lees meer

Wethouder brengt bezoek aan Brinkplein

Op woensdag 31 juli kregen enkele ondernemers op het Brinkplein bezoek van een bestuurlijke delegatie met o.a. wethouder van Gils (Financiën, Organisatie, Haven en Grote Projecten).

Samen met een delegatie van het bestuur van ondernemersvereniging Hoek van Holland en een delegatie van de gebiedscommissie Hoek van Holland besprak men de wensen en...

Lees meer

PETER VAN LEEUWEN TWEEWIELERS KOOPT VAATJE HARING

Op donderdag 4 juli jl. is tijdens de veiling op de Hoekse Haringparty het vaatje haring van de hand gegaan voor in totaal € 5.380,-. Het hoogste bod werd gedaan door Peter van Leeuwen Tweewielers, de fietsspecialist aan de Prins Hendrikstraat 203/205. Zoals gebruikelijk wordt de totale opbrengst gesplist over twee Hoekse goede doelen.
Dit jaar is de keuze gevallen op; Speeltuinvereniging Hoek van Holland en Vogel- en Egelopvang de Houtsnip.

HARINGPARTY 2019 GESLAAGD

Speeltuinvereniging en de Houtsnip ontvangen mooi bedrag!

Ondernemersvereniging Hoek van Holland organiseerde op donderdag 4 juli jl. de traditionele ‘Hoekse Haringparty’.
De opbrengst van de veiling van het 1e vaatje gaat, geheel volgens traditie, naar twee goede doelen uit Hoek van Holland dat zich maatschappelijk inzetten voor ons mooie Hoek van Holland. Vorig jaar ontvingen Stichting ‘De Inloop’ en Gymnastiekvereniging HVS’46 een prachtig bedrag. Dit jaar viel de keuze op de Speeltuinvereniging Hoek van Holland en Vogel- en Egelopvang de Houtsnip...

Lees meer

HOTEL AMERIKA OFFICIEEL GEOPEND

Hoek van Holland een aanwinst rijker!

Op 8 juni jl. is Hotel Amerika officieel geopend. Hoek van Holland is een prachtig nieuw hotel en restaurant rijker!
Namens ondernemersvereniging Hoek van Holland wensen wij de eigenaren enorm veel succes en geluk met deze prachtige ontwikkeling voor Hoek van Holland. Ben jij nou ook zo ontzettend benieuwd hoe het geworden is? Ga dan snel eens langs voor een hapje en een drankje!


Hotel Amerika
Hotel Amerika is al sinds 1902...

Lees meer

BESTUURSWISSELINGEN

Wim van Leeuwen en Andreas Tabor treden toe tot het bestuur

Vorige week vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) plaats in MIJN Torpedoloods.
Tijdens de ALV werd het gevoerde en te voeren beleid besproken, dat uitgevoerd wordt door het bestuur van de ondernemersvereniging. Tevens nam het bestuur na 4 jaar afscheid van penningmeester Stephanie Vrolijk...

Lees meer

NIEUWE VERORDENING WINKELTIJDEN VAN KRACHT

Winkels mogen op zon- en feestdagen in ochtend open

De Verordening Winkeltijden Rotterdam is van kracht. En dat betekent dat ondernemers in Rotterdam en Hoek van Holland hun winkels ook op zon- en feestdagen mogen openen vanaf 8.00 uur ’s ochtends.
Donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, is de eerste officiële feestdag waarop...

Lees meer

Dukers & Van Rij

Nieuw lid van de vereniging

Dj’s, live bands, licht en geluid, fotografie, beveiliging of misschien zelfs complete catering voor uw feest? Alles is mogelijk bij Dukers & van Rij!

Dit geldt voor zowel bedrijfsfeesten als ... 

Lees meer

Café 't Fust

Nieuw lid van de vereniging

Sinds begin dit jaar is Café 't Fust weer geopend. Remco en Joey de Waard hebben het Café overgenomen, een flinke opfrisbeurt gegeven en feestelijk geopend. Remco is het gezicht van de zaak; hij is dan ook dagelijks aanwezig. Joey is meer actief op de achtergrond; hij regelt de administratie en helpt hier en daar in het weekend.

Lees meer

Lunchroom bij Merel

Nieuw lid van de vereniging

Sinds enkele maanden is Hoek van Holland een lunchroom rijker; Lunchroom bij Merel.
En die naam moet bij een heleboel aanstaande gasten ongetwijfeld een belletje laten rinkelen.. Want die Merel.. is dat niet degenen die we nog kennen uit de bediening bij Artusi en café Prins Hendrik? Onder andere dan, want Merel de Haas heeft er al een 21-jarige carrière in de horeca opzetten en heeft nu een vervolg gekregen met een eigen zaak.
De lunchroom aan de Prins Hendrikstraat 243-B (voormalige pand van Bakkerij van Aalst) is een droom ...

Lees meer
Strand / Boulevard

MKB Vriendelijk

Hoe MKB-vriendelijk is het beleid van de gemeente?

Ook dit jaar doet de gemeente Rotterdam mee aan de verkiezing van de MKB-vriendelijkste gemeente. Het stimuleren van het lokale ondernemers is voor gemeenten nu belangrijker dan ooit: juist in deze coronatijd valt het verschil te maken. Maar in hoeverre slagen gemeenten hierin? In hoeverre slaagt Rotterdam hierin? Dat willen we graag weten. Om die reden doet de gemeente Rotterdam ook dit ...

Lees meer

DE HOEK

Nieuwe Citydressing voor De Hoek

DE HOEK is een citydressing ontwerp voor het gebied Hoek van Holland door studio VOLLAERSZWART.
Hoek van Holland, beter bekend als “De Hoek” is de badplaats van Rotterdam en met een nieuwe Metro
verbinding verwacht de gemeente Rotterdam in de toekomst meer strandgangers. De gemeente Rotterdam heeft studio VOLLAERSZWART...

Lees meer

Corona-versoepelingen

Het bestuur onderzoekt bijeenkomsten voor het 2de halfjaar

Voor bijeenkomsten geldt vanaf 1 juli geen maximumaantal bezoekers meer, mits deelnemers afstand kunnen houden en organisatoren een checkgesprek op Covid-19-symptomen houden. Dat heeft premier Rutte eerder deze week aangekondigd bij de persconferentie over de versoepelingen van de coronamaatregelen. 

Het bestuur van ondernemersvereniging Hoek van Holland onderzoekt momenteel een aantal ideeën hoe wij elkaar, op de veilige 1,5 meter afstand, weer kunnen ontmoeten om zo tevens invulling te geven aan het programma van de ondernemersvereniging. Heeft u ideeën of suggesties dan horen wij dat graag van u.

Terrassen ook dicht tijdens paasweekend

Met het Paasweekend in het vooruitzicht vraagt de gemeente extra aandacht voor het volgende: 
Het terras maakt voor horeca-ondernemers onderdeel uit van de exploitatievergunning en valt dus onder de verantwoordelijkheid van de onderneming. Het is dus niet de bedoeling dat het terras op wat voor manier gebruikt wordt, ook niet door passanten als uw zaak gesloten is. Dus graag uw terras weghalen/opruimen, of zodanig afzetten dat men het niet kan gebruiken. Dit laatste kan met hekken en/of afzetlint. Hoofddoel blijft om te voorkomen dat mensen dicht bij elkaar komen.

Impact Coronavirus

GEEN KOFFERBAKVERKOOP & OPENING STRANDSEIZOEN

Het kabinet maakte maandagavond 23 maart een reeks nieuwe maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alle bijeenkomsten, ook met minder dan honderd mensen, worden tot en met 1 juni verboden, voor ondernemersvereniging Hoek van Holland betekent dit dat de kwartaalborrel, de ALV, de kofferbakverkopen van maart, april en mei en de opening van het strandseizoen niet mogen doorgaan.
Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Voortgang voorbereidende werkzaamheden Metro aan Zee

Update 3 maart 2020

Werkzaamheden Spoorverlenging Hoekse Lijn
Op verschillende plekken in het gebied heeft u gezien dat de voorbereidende werkzaamheden voor de doortrekking van de metro naar het strand steeds meer vorm krijgen. Via diverse kanalen, zoals de themabijeenkomsten van de Gebiedscommissie, de bouwcommissievergaderingen en informatiebrieven informeren wij u zo goed mogelijk over de komende werkzaamheden...

Lees meer

Speciale themavergadering Bereikbaarheid

6 februari 2020

Themavergadering Gebiedscommissie 6 februari 2020

De Gebiedscommissie Hoek van Holland organiseert op 6 februari vanaf 20.00 uur een speciale themavergadering over de werkzaamheden voor de verbetering van bereikbaarheid van het dorp: Metro aan Zee (doortrekking Hoekse Lijn), Verkeerscirculatie Hoek van Holland en Ontsluiting Oude Hoek. De vergadering vindt plaats in de grote zaal van De Hoekstee.

Lees meer

Positieve reacties op vuurwerkshow

Proef op Hoek van Holland strand geslaagd

De vuurwerkshow in Hoek van Holland smaakt, ondanks een lagere opkomst dan verwacht, voor betrokkenen naar meer. ,,De sfeer was formidabel, een beetje zoals bij wintersport aldus Jacko Roest, spreekbuis namens de strandondernemers.

De show bracht dinsdagnacht een kleine vijfduizend liefhebbers op de been. Enkele duizenden minder dan waar de gemeente op had gerekend. Jacko Roest, spreekbuis namens de strandondernemers, wijt dat aan het niet rijden van de metro en de waarschuwing van Rijkswaterstaat om vooral de weg te mijden. ,,Volgend jaar kunnen we echt meer publiek trekken...

Lees meer

Metro aan Zee in Hoek van Holland

Update 20 dec. 2019

Op verschillende plekken in ons gebied heeft u gezien dat de voorbereidende werkzaamheden voor de doortrekking van de metro naar het strand - door projectteam Metro aan Zee en de gemeente Rotterdam - steeds meer vorm krijgen. Via diverse kanalen, zoals de themabijeenkomsten van de Gebiedscommissie, de commissie bouwbegeleiding en informatiebrieven informeert het Metro aan Zee projectteam u zo goed mogelijk over de komende werkzaamheden...

Lees meer

Voortgang Metro aan Zee in Hoek van Holland

Aanvang voorbereidende werkzaamheden

Op verschillende plekken in Hoek van Holland werken de gemeente Rotterdam en de projectorganisatie Metro aan Zee aan de voorbereidingen voor de spoorverlening van de Hoekse Lijn. We zijn zover dat de huidige voorzieningen op het plein aan de Badweg plaats moeten maken voor de komst van het nieuwe metrostation Strand. Maar voordat we het gebouw weghalen, zorgen we eerst dat de voorzieningen op een andere locatie worden aangelegd. Vanaf vrijdag 1 november start de bouw van de tijdelijke voorzieningen...

Lees meer

Bereikbaarheid Oude Hoek

Inloopbijeenkomst op 25 september 2019

De komende jaren vindt er een aantal ontwikkelingen plaats in en rondom de Oude Hoek. Zo liggen er plannen voor Berghaven Noord en Unicum en wordt de Stationsweg afgesloten van de Strandweg. Aandacht voor een optimale bereikbaarheid van de Oude Hoek wordt daarmee steeds belangrijker.
De gemeente heeft samen met een select groepje van bewoners en ondernemers uit het gebied gekeken hoe men de bereikbaarheid van de Oude Hoek zo goed mogelijk kan optimaliseren. De uitkomsten van de gesprekken kunt te u zien en horen tijdens een inloopbijeenkomst op woensdagavond 25 september. Hier krijgt u meer informatie, zoals de concrete ingrepen die we gaan treffen en de planning.

Datum: 25 september 2019
Inloop: 19.00 - 19.15 uur
Einde: 21.30 uur
Locatie: MIJN Torpedoloods

Nieuwe camperplaatsen voor Hoek van Holland

Uitbreiding in de oude keerlus Strandboulevard

In Hoek van Holland zijn er deze week tien nieuwe camperparkeerplaatsen bijgekomen. Ze bevinden zich in de oude keerlus op de Strandboulevard. Er zijn al vijf plaatsen aan de Koningin Emmaboulevard, maar deze staan vaak vol, dus uitbreiding was wenselijk vond ook de ondernemersvereniging die een groot voorstander van uitbreiding van de camperplaatsen is. 

Volgens onderzoek besteed een camper gemiddeld € 95,- per dag in het directe verblijfsgebied. Goed voor onze Hoekse economie! Wij werken met z'n allen hard aan een vier seizoenenbadplaats en dit is hier zeker een belangrijk onderdeel van.
Op de parkeerplekken in de keerlus mogen de campers nu maximaal twee keer 24 uur achter elkaar staan.

Eerste 116 machinisten mogen op Hoekse Lijn rijden

De eerste 116 machinisten zijn opgeleid om te mogen rijden op de Hoekse Lijn. De bestuurders van de RET worden speciaal opgeleid om ook op de metrolijn tussen Schiedam en Hoek van Holland te mogen rijden.

De machinisten zijn al werkzaam op andere lijnen en moesten bijgeschoold worden. Op het nieuwe traject tussen Rotterdam en Hoek van Holland zijn meerdere bruggen. Daar moeten de metro-bestuurders mee om leren gaan. Ook is het beveiligingssysteem net anders dan op andere lijnen...

 

Lees meer

ROTTERDAM TEST EVENEMENTENKRASKAART

De gemeente Rotterdam introduceert de Evenementenkraskaart. In vier gebieden onderzoekt de stad of het organiseren van kleinschalige evenementen bij horeca sneller en flexibeler kan.

Een ‘verlaatje’ of ‘geluidje’ krassen, kennen de meeste horecaondernemers wel. Zo kunnen horecazaken een paar keer per jaar langer openblijven of meer geluid produceren. Vanaf 1 juni is daar het ‘evenementje’ aan toegevoegd. In vier gebieden onderzoekt de gemeente of het organiseren van kleinschalige evenementen bij horeca sneller en flexibeler kan. Op deze manier wil de gemeente Rotterdamse ondernemers meer ruimte bieden en de regeldruk verminderen. De proef loopt tot 31 oktober 2019.

Lees meer

STRANDOPENING HEMELVAARTSDAG

Aangepaste dienstregeling bussen naar strandopening

Wie donderdag met de bus naar de strandopening in Hoek van Holland komt, moet opletten. Vervoerder RET heeft de dienstregeling die dag aangepast. Zo stoppen er geen bussen bij de haltes Strandweg en Hoek van Holland Strand. Ook rijden de bussen niet via de Maasdijk, maar via de Hoeksebaan en de Cordesstraat. Het eindpunt van de bussen is de halte bij de Oude Langeweg. Vanaf daar is het nog 1,5 kilometer lopen naar het strand.

De omleiding geldt voor het vervangende vervoer van de Hoekse Lijn...

Lees meer

De Hoekse Kofferbakverkoop

Circusact toegevoegd aan programma 28 april

Stichting Recreatieve Evenementen organiseert in samenwerking met Ondernemersvereniging Hoek van Holland iedere laatste zondag van de maand de bekendste rommelmarkt van Nederland; de beroemde kofferbakverkoop in Hoek van Holland.

Lees meer

Hoekse Lijn naar volgende fase

Vanaf maandag 13 mei meer testen

De Hoekse Lijn kan vanaf maandag 13 mei 2019 volop worden getest. De projectorganisatie heeft de definitieve versie van de software en de bijbehorende veiligheidsverklaring gekregen, waardoor er met meer metro's en hogere snelheid kan worden geoefend. Dat heeft de Rotterdamse wethouder Van Gils vandaag aan de gemeenteraad laten weten...

Lees meer