Sun Set Boulevard keert terug!

Ongebruikte Brexit-parkeerterrein de locatie

Alle auto's van vóór 1975 zijn op 18 augustus welkom op de Oranjeheuvel bij Hoek van Holland. Daar wordt die zondag de zestiende editie van Sun Set Boulevard Oldtimershow gehouden. Ook legervoertuigen zijn er welkom.

Hiermee keert het evenement voor Amerikaanse klassieke auto's terug op Hoeks grondgebied. De show, die in 2012 voor het laatst is gehouden op de Emmaboulevard, zou dit jaar nieuw leven worden ingeblazen in het Honselse recreatiegebied De Wollebrand. Maar kort voor 23 juni bleek het nieuwe evenemententerrein ongeschikt te zijn. "Er kunnen daar geen zware oldtimers worden neergezet", stelde organisator Rob Kanters destijds. 

Als vervanging liet hij het oog laten vallen op het gloednieuwe, maar nog ongebruikte Brexit-parkeerterrein op de Oranjeheuvel bij Hoek van Holland. De gemeente Rotterdam reageerde welwillend, maar vond het te kort dag om een vergunningaanvraag te kunnen behandelen.

Mede door de omvang van het parkeerterrein gaat het nu niet meer alleen om klassieke Amerikaanse auto's. Er wordt nu een 'internationale' show van gemaakt. "Aan de ene kant alle Amerikanen en aan de andere kant oude Mercedessen, Opels, Fiats, Volkswagens enzovoort", verklaart Kanters. Voor automobilisten die met een voertuig van vóór 1975 komen, is de toegang gratis.