Bestuur

Het bestuur van Ondernemersvereniging Hoek van Holland wordt gekozen door de leden tijdens de algemene ledenvergadering. Hieronder ziet u de huidige samenstelling van het gekozen bestuur met hun verantwoordelijkheden; 

Cees Schalkoort - Voorzitter

Mijn naam is Cees Schalkoort en ben al sinds de oprichting van ondernemersvereniging Hoek van Holland (1999) voorzitter van deze club.

In mijn werkzame periode ben ik actief geweest bij de Koninklijke Marechaussee met als specialiteit “vreemdelingen zaken”. In 1986 heb ik daarnaast een autobedrijf in Hoek van Holland opgericht dat later is uitgegroeid tot Autobedrijf Schalkoort BV. Buiten het voorzitterschap van de Hoekse ondernemersvereniging ben ik tevens voorzitter van de Hoekse IJsbaan, voorzitter van het koor “De Hoekse Tranentrekkers” en bestuurslid van diverse verenigingen van eigenaren.

De ondernemersvereniging moet zich blijven inzetten voor het algemene ondernemersbelang in Hoek van Holland. Als één van de belangrijkste pijlers is dat het toerisme. De komende jaren moet de focus liggen om meer toerisme naar Hoek van Holland te krijgen. Meer verblijfstoerisme in Hoek van Holland creëert meer (banen)groei in Hoek van Holland. De hoekse horeca, middenstand, schoonmaakbedrijven en nog een aantal bedrijfstakken profiteert hier direct van.

Peter Jagt - Secretaris

Mijn naam is Peter Jagt, gecertificeerd makelaar/taxateur. Als geboren en getogen 'Hoekenees' ben ik zeer bekend met Hoek van Holland en de directe omgeving.

In 1998 heb ik succesvol een makelaarskantoor opgestart in Hoek van Holland. In 1999 is daar een vestiging in De Lier bijgekomen. Na al deze opgedane ervaring en veranderingen in het makelaars vak heb ik besloten om het kantoor in Hoek van Holland te gaan verhuizen. Inmiddels zijn wij gevestigd in een geheel nieuw kantoor in het Hoekse centrum, Westhoek Makelaars aan de Prins Hendrikstraat 218B. Op deze locatie hebben we de beschikking over een veel grotere etalage om ons aanbod nog beter te kunnen presenteren. Ook is er nu een vestiging van Westhoekmakelaars in Monster zodat we het hele Westland en Hoek van Holland goed kunnen bedienen.

Ik heb in de loop der jaren diverse bestuursfuncties bekleed. Zo ben ik voorzitter geweest van de voormalige Winkeliersvereniging Hoek van Holland en heb ik een rol gespeeld in het bestuur van Businessclub Hoek van Holland. Nu beiden verenigingen de afgelopen jaren zijn 'opgegaan' in Ondernemersvereniging Hoek van Holland spreekt het voor zich dat ik hier nu een bestuurlijke functie bekleed.

Wim van Leeuwen - Penningmeester

Mijn naam is Wim van Leeuwen en sinds de laatste algemene ledenvergadering in 2019 penningmeester van de ondernemersvereniging Hoek van Holland.

In mijn werkzame leven heb ik veelal in financiële functies gewerkt, tot dat ik in 2007 samen met een zakelijk partner een kinderopvangorganisatie heb gekocht. Deze organisatie die wij hebben laten groeien van ca 80 medewerkers tot een onderneming met ca. 450 medewerkers, veelal dames, hebben we begin 2019 verkocht.

Een groot deel van mijn leven heb ik vrijwilligersfuncties bekleed, als bestuurslid basisschool, Grafisch Lyceum in Utrecht, tennisvereniging in mijn vorige woonplaats en nu in Hoek van Holland en Honselersdijk. De ondernemersvereniging maakt daar inmiddels ook deel van uit.

Voor de ondernemersvereniging kan ik een bijdrage leveren door mee te helpen om Hoek van Holland een aantrekkelijke woonplaats te maken waar het hele jaar door gerecreëerd kan worden, en waar een gezond ondernemersklimaat heerst. Het aantrekken van nieuwe bedrijven is daarbij een speerpunt. Startende ondernemers kunnen mijn hulp inroepen op wat voor terrein dan ook.

Andreas Tabor - Bestuurslid

Als Andreas Roderick Tabor ga ik sinds mijn geboorte in 1985 te Breda door het leven.
Na wat omzwervingen als (voormalig) landmacht officier door binnen- en buitenland ben ik in 2012 neergestreken in Hoek van Holland. Naast mijn reguliere baan ben ik betrokken bij de ondernemingen MIJN Torpedoloods en Hotel Amerika. Die bedrijven worden door mijn partner Linda Geers en haar twee teams gastvrij, inventief en met enthousiasme geëxploiteerd. Ik ondersteun bij de zakelijk randvoorwaarden zoals vergunningen, contracten en Financieringen. Daarnaast werk ik fulltime ook nog binnen het Security Domein. Ik heb jaren lang gewerkt bij de NS in de rol van Hoofd Security Managers. Hierin was ik verantwoordelijk voor alle events die van invloed waren op de NS. Dus ik ben bekend met crowd control en eisen betreft het organiseren van evenementen. Dus dat kan ik hopelijk ook overbrengen binnen de vereniging.

In de loop der jaren heb een groot landelijk netwerk opgebouwd en voel mij ook in het “Hoekse” al aardig ingeburgerd. Voor de drie genoemde ondernemingen onderhoud ik de contacten met de gemeente Rotterdam. Dat zijn soms pittige (telefoon)gesprekken of e-mailwisselingen. Vanuit het bedrijfsleven vinden wij al snel dat bij het daar bij de gemeentelijke diensten soms ontbreekt aan lef, daadkracht, inlevingsvermogen en oplossingsgerichtheid. Maar met wederzijds respect kun je zakelijk ook met hen hard, maar fair onderhandelen. Op het terrein van de ambtelijke contacten wil ik mij in de toekomst voor de ondernemersvereniging Hoek van Holland gaan inzetten.

Ik zal proberen in de tijd dat ik bij het bestuur ben me te richten over afspraken over events en een horeca collectief op te zetten binnen onze vereniging. Ik heb er zin in!

Martin Prins - Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Martin Prins. Sinds de algemene ledenvergadering van 23 mei 2022 ben ik toegetreden als algemeen bestuurslid van de ondernemersvereniging. Als mede-eigenaar van Autobedrijf Schalkoort BV draag ik de ondernemersvereniging al sinds de oprichting een warm hart toe. Als ondernemer gevestigd op 'De Zekken' ga ik mij vooral inzetten voor de Hoekse bedrijventerreinen.

Danny Houtman - Ondersteuning bestuur

Mijn naam is Danny Houtman, werkzaam bij DZP, en ondersteun het bestuur van ondernemersvereniging Hoek van Holland. Om alle activiteiten en belangen kracht bij te zetten en op een professionele wijze uit te laten voeren zet ondernemersvereniging Hoek van Holland al sinds jaar en dag project- en adviesbureau DZP BV in.
Wij zijn het (digitale) aanspreekpunt voor leden en sturen alle initiatieven, in directe samenwerking met de bestuursleden, binnen de ondernemersvereniging aan. Namens DZP voer ik alle werkzaamheden voor ondernemersvereniging Hoek van Holland uit en fungeer ik als back-up van het bestuur.

Naast mijn werkzaamheden voor ondernemersvereniging Hoek van Holland werk ik voor nog een aantal andere ondernemerscollectieven en opdrachtgevers in de regio Rijnmond.

Kees van den Burg - Erelid

Mijn naam is Kees van den Burg en ik ben ruim 40 jaar ondernemer in Hoek van Holland geweest. Ik heb in de loop der jaren diverse ondernemingen gehad, zowel in de tweewieler- als sport(kleding)-branche.
Ik heb mij tientallen jaren ingezet voor diverse Hoekse ondernemerscollectieven. Tevens heb ik jarenlange bestuurlijke ervaring opgedaan als voorzitter van de ledenraad bij de Rabobank en als voorzitter van Probus.
Op de algemene ledenvergadering van 23 mei 2022 ben ik benoemd tot erelid van ondernemersvereniging. Een titel die ik met trots draag!

Willem van den Heerik - Erelid

Mijn naam is Willem van den Heerik. Met mijn opgedane horeca-ervaring bij o.a. Café Prins Hendrik & Jutter Eten & Drinken heb ik jarenlang als aanspreekpunt voor horeca-gerelateerde zaken gefungeerd voor ondernemend Hoek van Holland.
Ik heb zitting gehad in diverse Hoekse ondernemerscollectieven waaronder de Meerpaal, KoopHoek van Holland, Proef de Hoek en de laatste 10 jaar bij de ondernemersvereniging. Tevens was ik het eerste aanspreekpunt voor de Hoeks kofferbakverkopen die Ondernemersvereniging Hoek van Holland sinds 2016 maandelijks organiseerde aan de Koningin Emmaboulevard.
Op de algemene ledenvergadering van 23 mei 2022 ben ik benoemd tot erelid van ondernemersvereniging. Een prachtige blijk van waardering!