DE HOEK

Nieuwe Citydressing voor De Hoek

DE HOEK is een citydressing ontwerp voor het gebied Hoek van Holland door studio VOLLAERSZWART.
Hoek van Holland, beter bekend als “De Hoek” is de badplaats van Rotterdam en met een nieuwe Metro 
verbinding verwacht de gemeente Rotterdam in de toekomst meer strandgangers. De gemeente Rotterdam heeft studio VOLLAERSZWART gevraagd een ontwerp te maken dat mensen stimuleert om het centrum van Hoek van Holland in te gaan. 

"Als je met de Metro of de boot aankomt in HvH heb je niet meteen door waar je bent aangekomen. Je moet vanaf het station over de dijk en dan loop je tegen een blinde gevel (AH) aan. Vanaf daar moet je de weg vinden richting het Brinkplein in het centrum van het dorp. 

Binnen onze projecten gebruiken we architectuur van de stad als canvas. Vaak werken we met virale visuele elementen om de aandacht trekken van bezoekers en bewoners van de stad. Op deze wijze kan je een groot publiek bereiken om iets over het dorp te communiceren of om de weg naar het centrum te vinden. Vaak proberen we juist ook de bewoners, bezoekers en winkeliers te betrekken bij het project. Hierdoor ontstaat een grotere spin-off en creëer je verbinding met elkaar en de stad".

Ontwerp DE HOEK 

"Voor de basis van de citydressing zijn we op zoek gegaan naar een beeld wat zowel de identiteit van Hoek van Holland verbeeld maar ook op veel manieren toepasbaar is. Het kan zowel autonoom als communicatief ingezet worden. Het ontwerp van DE HOEK is letterlijk een haakse hoek die door 45 graden draai- ing transformeert in een hart. DE HOEK: het nieuwe icoon / tag van Hoek van Holland.

Naast een autonome toepassing als eyecatcher is DE HOEK ook als sjabloon / tag te gebruiken door de bewoners en ondernemers van HvH om er zelf mee aan de slag te gaan. Doel is om DE HOEK eerst te introduceren met een aantal acties in de stad."

VOLLAERSZWART