Buurtnerds

Vertel eens wie je bent/jullie zijn?
Mijn naam is Erik Visser en ik ben de trotse eigenaar van de Buurtnerds, het lokale bedrijf wat voor veel mensen de steun en toeverlaat is voor alles op ICT-gebied of mobiele apparatuur.


Vertel eens wat over je bedrijf?
Wat ik probeer te creëren bij de Buurtnerds is een plek waar iedereen jong en oud, particulier of zakelijk zich op zijn gemak voelt en met zijn problemen kan aankomen. Ik zet me zoveel mogelijk in om de klant tevreden te stellen. We zijn nu inmiddels bijna 9 jaar actief in Hoek van Holland, we begonnen op de Prins Hendrikweg en zijn even later naar de Prins Hendrikstraat verhuisd. We hebben daar een aantal jaar tegenover de Kruidvat gezeten maar door overweldigende lekkages waar niets aan gedaan werd zijn we noodgedwongen naar een nieuw pand verderop in de Prins Hendrikstraat verhuisd. Nu is de winkel veranderd in wat ik wil dat het is, een gezellige doch professionele zaak.

 Hoe ben je ondernemer geworden?
Eigenlijk was ik nooit echt van plan ondernemer te worden, ik kom zelf uit een marktkoopman familie die heel lang op de Haagse Markt heeft gestaan met groente en fruit. Mijn hobby was altijd bezig zijn met technologie zowel Hardware als Software, maar professioneel was ik bezig met veel uiteenlopende banen. Zo ben ik op mijn 13e begonnen in de avonduren na school bij een horeca bakker. Op mijn 18e ging ik werken in de beveiliging op Schiphol waar ik al snel Supervisor werd. Daarna ben ik een aantal jaar sportinstructeur geweest in een sportschool in Den Haag. Hierna ben ik een aantal jaar werkzaam geweest als productspecialist bij Samsung in Delft. In die tijd ontmoette ik mijn partner die woonde in Hoek van Holland en ben gaan samenwonen in Hoek van Holland, er was toen een computerwinkel genaamd Buurtnerds op de Prins Hendrikweg waar ik af en toe spullen ging halen. Ik ben toen brutaal geweest en vroeg of ze niet nog iemand nodig hadden, en zo ben ik van algemeen medewerker naar manager en ten slotte naar eigenaar gegroeid. 

Wat vind je van Hoek van Holland?
Hoek van Holland heeft in de laatste 9 jaar een speciaal plekje in mijn hart gekregen, zelf kom ik uit een grote stad maar ik zou heel graag weer in Hoek van Holland komen wonen. Het is een heerlijke combinatie van het ‘dorpse gevoel’ en tegelijkertijd toch ook stedelijk en bruisend. Wel wil ik zeggen dat ik het de laatste tijd qua criminaliteit achteruit heb zien gaan, het publiek wat door het centrum loopt is een stuk slechter geworden en dat schaadt de winkelervaring.


Wat mis je in Hoek van Holland?
Een goede handhaving, zowel van politie als de boa’s. Af en toe door de Prins Hendrikstraat rijden is helaas niet genoeg om de criminaliteit weg te houden. Zelf heb ik 2 keer op een gewelddadige manier mensen uit mijn winkel moeten vechten, om dan nog maar niet te beginnen over de groeiende drugsproblematiek in de zijstraten van de Prins Hendrikstraat. Het is erg zonde om dit in zo’n rap tempo achteruit te zien gaan, en ik denk dat het ons allemaal aangaat wat er met de toekomst van het dorp gebeurt.

Op welke wijze heeft de onderneming last van corona?
Sinds de maatregelen hadden we al vrij snel last van de Corona crisis, het wegblijven van winkelend publiek maar ook de enorme stijging van de inkoopprijzen van hardware. Dit begon al vrij snel terwijl mijn prijzen marktconform dienen te blijven, hierdoor blijft er heel erg weinig over aan winst. Waar de grote jongens nu de zakken kunnen vullen met de massa inkoop van laptops, telefoons, tablets en ga zo maar door blijft er bar weinig over voor de kleinere bedrijven die simpelweg geen inkoop korting krijgen door het kleine volume van de bestellingen. Daarbovenop ben ik helaas zelf ook besmet geweest met het Corona-virus waardoor ik nu blijvende schade heb aan zowel longen als hart, hierdoor ben ik de laatste tijd een paar keer noodgedwongen gesloten geweest. 

Heeft de onderneming nu zaken anders aangepakt vanwege corona?
Ja, we werken uitsluitend op afspraak, zowel voor verkoop als reparaties. Ook hebben we mondkapjesplicht in de winkel en worden de handen regelmatig gereinigd. 

Wie nomineer je als volgende HOVDM?
Als volgende ondernemer van de maand wil ik graag AUB van Bergen Personeelsdiensten nomineren.