STRANDOPENING HEMELVAARTSDAG

Aangepaste dienstregeling bussen naar strandopening

Wie donderdag met de bus naar de strandopening in Hoek van Holland komt, moet opletten. Vervoerder RET heeft de dienstregeling die dag aangepast. Zo stoppen er geen bussen bij de haltes Strandweg en Hoek van Holland Strand. Ook rijden de bussen niet via de Maasdijk, maar via de Hoeksebaan en de Cordesstraat. Het eindpunt van de bussen is de halte bij de Oude Langeweg. Vanaf daar is het nog 1,5 kilometer lopen naar het strand.

De omleiding geldt voor het vervangende vervoer van de Hoekse Lijn: buslijnen 711 en 713 van en richting Schiedam. Ook buslijnen 716 en 717 stoppen bij de Oude Langeweg. Bus 716 van Schiedam naar de Hoek stopt niet op tussenliggende haltes. Bus 717 rijdt van metrostation Vijfsluizen naar het tijdelijke eindpunt. Al deze bussen rijden twee keer per uur van en naar de eindbestemming.

De organisatie van de strandopening hoopt ook dit jaar weer op 100.000 bezoekers. Omdat er maar beperkte parkeergelegenheid is wordt er aangeraden om naar het strand te komen met OV of fiets.