ROTTERDAM TEST EVENEMENTENKRASKAART

De gemeente Rotterdam introduceert de Evenementenkraskaart. In vier gebieden onderzoekt de stad of het organiseren van kleinschalige evenementen bij horeca sneller en flexibeler kan.

Een ‘verlaatje’ of ‘geluidje’ krassen, kennen de meeste horecaondernemers wel. Zo kunnen horecazaken een paar keer per jaar langer openblijven of meer geluid produceren. Vanaf 1 juni is daar het ‘evenementje’ aan toegevoegd. In vier gebieden onderzoekt de gemeente of het organiseren van kleinschalige evenementen bij horeca sneller en flexibeler kan. Op deze manier wil de gemeente Rotterdamse ondernemers meer ruimte bieden en de regeldruk verminderen. De proef loopt tot 31 oktober 2019.

Hoe werkt de proef?
Horecaondernemers die meedoen aan de proef krijgen een vergunning ‘Evenementenkraskaart’. Hiermee mogen zij maximaal vijf kleinschalige evenementen op of aan hun terras organiseren. In de vergunning staat beschreven onder welke voorschriften de evenementen mogen plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan het geluidsvolume en het maximale aantal bezoekers. Ten minste twee werkdagen voordat het evenement plaatsvindt, moet de horecaondernemer het evenement melden bij de gemeente. Ook moeten bewoners in de nabije omgeving van de horecazaak worden geïnformeerd dat er een evenement plaatsvindt.

Plekken
De locaties waar de proef plaatsvindt zijn: Hoek van Holland strand (Zeekant), Hofbogen (Raampoortstraat), Hart van Zuid (Gooilandsingel tussen Boerhaavestraat t/m Annie MG Schmidtplein) en Raadhuisplein (Rozenburg).
Voor deze locaties is gekozen om de druk in de binnenstad te verminderen en meer levendigheid in andere delen van de stad te stimuleren. Meer informatie op www.rotterdam.nl/werken-leren/evenementenkraskaart/