Ron van Reenen Interieur

Vertel eens wie jullie zijn? 
Wij zijn Ron en Helma van Reenen. Ron is geboren in Australië̈ en is 62 jaar en Helma is geboren in ‘s Gravenzande en 61 jaar. We kennen elkaar 44 jaar, zijn 39 jaar getrouwd en hebben 2 zoons; Barry, die helemaal niets met het beroep van zijn vader heeft, en Dave, die eerst als werknemer bij ons gewerkt heeft en nu alweer bijna 2 jaar een eigen bedrijf heeft. Tevens zijn we de trotse opa en oma van twee heerlijke kleinzoons waar opa graag zijn maandagmiddag voor vrijhoudt.

Vertel eens wat over jullie bedrijf? 
Gaat u verhuizen of heeft uw kamer een opknapbeurt dan is Ron van Reenen Interieur uw adres! Voor alles op de vloer, aan de muur, op de trap, voor het raam en het plafond kunt u bij ons terecht. In ons bedrijf is Ron degene die het werk uitvoert, meet en offertes maakt. Helma is samen met collega Lia de Kreek verantwoordelijk voor de inkoop en verkoop.
Ron heeft bij Tebbenhoff leren stofferen, daarna is hij gaan werken bij Sosef in Honselersdijk en leerde daar ook schilderen dus was eigenlijk al snel multi-inzetbaar. In 1993 zijn we in ‘s-Gravenzande vanuit huis ons eigen bedrijf gestart. De stalen lagen op de zolder en als er een klant vloerbedekking of behang wilde bekijken gingen we naar de klant toe. Erg praktisch was dat niet en na verschillende opslaglocaties geprobeerd te hebben maakten wij uiteindelijk de stap naar een bedrijfspand aan de Edisonweg in ’s-Gravezande.



Hoe zijn jullie in Hoek van Holland terecht gekomen? 
Op een avond gingen we een hapje eten met vrienden bij ‘De Globetrotter’. Wij parkeerde de auto in de Schoolstraat en liepen per toeval een woonhuis met bijbehorende winkel tegen het lijf dat te koop stond. Een dag later zaten wij met de boekhouder om tafel en vrij snel daarna was de overdracht een feit. Na ontvangst van de sleutel zijn we direct gaan verbouwen, wij namen de medewerkers El Janssen en Gerrit Zandstra over van de voormalige winkel en kochten het bovenhuis. Sinds 2004 mogen wij onszelf de Hoekenezen noemen. 



Wat vind je van Hoek van Holland? 
Zo’n 15 jaar geleden was Hoek van Holland vooral in de zomers echt heel gezellig. Er waren veel toeristen en op en rondom het Brinkplein was regelmatig iets te beleven. Direct iets merken van de evenementen die georganiseerd worden op het Brinkplein doen we helaas niet. Daarvoor zitten wij te ver van de dorpskern vandaan.
De laatste jaren bevindt Hoek van Holland zich, naar onze mening, in een negatief spiraal. Het holt achteruit en het ondernemen wordt steeds lastiger. Het dorp en strand liggen te ver uit elkaar. Het strand heeft een indrukwekkende metamorfose ondergaan maar de verbinding met het dorp ontbreekt. Wij zien het niet gebeuren dat het dorp kan gaan profiteren van het feit dat Hoek van Holland straks een bruisende kust heeft. 

Wat mis je in Hoek van Holland? 
We missen in Hoek van Holland diversiteit in de winkelstraat. Wij hebben het zelf geprobeerd met een schoenenwinkel maar dat is helaas mislukt. Ook het Brinkplein dient een andere uitstraling te krijgen. Maak er een sfeervol horecaplein van. Bezoekers komen dan heel anders de dorpskern binnen en blijven vanzelf langer aanwezig. Ook zou het een wereld van verschil zijn als de panden en de buitenruimte in de Prins Hendrikstraat opgeknapt zouden worden. Een sfeervolle dorpsstraat die past bij het dorpse karakter van Hoek van Holland.

Op welke wijze heeft de onderneming last van corona? 
Net zoals veel andere winkels hebben ook wij onze deuren moeten sluiten vanwege de corona-maatregelen. 

Heeft jullie onderneming nu zaken anders aangepakt vanwege corona? 
Wij zijn al snel met de oplossing gekomen om onze klanten thuis te gaan bezoeken met onze stalen. Gelukkig werd deze ‘extra service’ in veel gevallen als prettig ervaren.  Momenteel werken we op afspraak. Klanten kunnen bellen voor een tijdspad en wij plannen ze in. Ook deze service ervaren onze bezoekers als positief. Er is op deze manier ruimschoots de tijd om tot een gedegen advies te komen. Misschien blijven wij, in de toekomst, wel op deze manier werken. 

Wie nomineer je als volgende 'Hoekse ondernemer van de maand'? 
Wij willen graag ‘Buurtnerds’ nomineren.