OV en KUZ werken samen aan gezellige straten

Een wandeling langs witte voorwerpen in de bomen, Een porseleinen eerbetoon voor Hoekse winkels en rood keramieken solozitjes op straat. Dat bedacht het team van KUZ (KUnstenaars aan Zee) als onderdeel van de opdracht die ze samen met de Ondernemersvereniging (OV) van de gebiedscommissie en de gemeente kregen. Voor de eerste keer samen. De OV nam het plein en de verlichting in de straten voor haar rekening. KUZ dus de bomen, de etalages en een zitje in de straten.

KUZ heeft dat met veel plezier gedaan. Het nieuwe beeldmerk; het hoekige hart lag aan de basis maar ruimte voor iets anders was er ook. De witte voorwerpen in de bomen, van krokodillen tot raceauto’s en van kettingen tot stoeltjes bedacht KUZ met de bedoeling om jong en oud, bewoners en bezoekers naar de winkelstraten te lokken.
De keramieken solozitjes in de vorm van het Hoekse Hart komen vanaf 21 december voor de Etos te staan. Op het brede deel van de stoep. Eerst twee en later mogelijk meer. Je kunt er even alleen of samen zitten en zo de winkelstraten inkijken. En tenslotte een eerbetoon aan de Hoekse winkeliers: een medaille in de vorm van een porseleinen Hoekse Hart. Ieder een uniek genummerd exemplaar. Om op te hangen of in een doosje te showen.

Toen we ze dinsdag allemaal persoonlijk wilde bezorgen, legt Helma Vlemmings uit, ging het land op slot. Heel jammer. Ze worden nu stap voor stap gebracht bij de winkels die nog open zijn. Maar iedereen krijgt er uiteindelijk een, we bedenken daar gewoon een ander moment voor, legt voorzitter Cees Schalkoort uit.

In het KUZhuis is een pop-upstore ingericht met o.a. de beste champagne voorzien van het hart, tot en met prachtige sieraden. Omdat het KUZhuis ook op slot moet gaan we dit moois digitaal onder de aandacht brengen.