Positieve reacties op vuurwerkshow

Proef op Hoek van Holland strand geslaagd

De vuurwerkshow in Hoek van Holland smaakt, ondanks een lagere opkomst dan verwacht, voor betrokkenen naar meer. ,,De sfeer was formidabel, een beetje zoals bij wintersport aldus Jacko Roest, spreekbuis namens de strandondernemers.

De show bracht dinsdagnacht een kleine vijfduizend liefhebbers op de been. Enkele duizenden minder dan waar de gemeente op had gerekend. Jacko Roest, spreekbuis namens de strandondernemers, wijt dat aan het niet rijden van de metro en de waarschuwing van Rijkswaterstaat om vooral de weg te mijden. ,,Volgend jaar kunnen we echt meer publiek trekken.

Formidabel
Dan moet de show wel wat meer 'aangekleed' worden, vindt hij. ,,Dat het wat langer duurt. Nu kwamen de mensen vooral voor het vuurwerk. We zouden een uitgebreider programma willen hebben. Maar de sfeer was formidabel, een beetje zoals bij de wintersport. Dit evenement heeft absoluut potentie.”

Het Nationale Vuurwerk was afgelopen jaarwisseling groter dan ooit: voor het eerst vonden ook in Hoek van Holland en Nesselande shows plaats. Vergelijkbaar met het spektakelstuk bij de Erasmusbrug, maar net wat kleiner. De extra shows waren bedoeld ter compensatie voor de vuurwerkzones in Rotterdam.
Het ging om een proef. De komende maanden besluit de gemeente of de extra shows een vervolg krijgen. Zij vraagt bezoekers om een online vragenlijst in te vulllen. Deze is op te vragen via de mobiele applicatie Gemeentepeiler.
Jasper Scholte van het organiserende JMR Produkties hoopt, net als Roest, op een vervolg. ,,Wat ons betreft smaakt dit naar meer. We wisten niet wat we precies moesten verwachten, maar voor een proef is dit prima."

bron: AD (tekst) JMR (foto)

Het volledige artikel is te lezen op de AD website.