Beach Gift Shop

 Vertel eens wie je bent/wie jullie zijn?
Wij zijn Willeke 't Hooft en Michelle de Boer, moeder en dochter en samen de trotse oprichters en eigenaren van de winkel Beach Gift Shop aan het strand in Hoek van Holland. Wij vullen elkaar goed aan, Michelle personeelszaken, Willeke administratie en financiën en samen inkoop en koers bepalen van de winkel.
Vorig jaar op 5 oktober, zijn Michelle en Nick trotse ouders geworden van de tweeling Jess en Saar. Onze opvolgers zijn er dus al! Naast het bedrijf werken wij full time. Willeke als beleidsmedewerker bij de gemeente Westland, en Michelle als HR partner bij Facilicom. We hebben daarom ook hele leuke medewerkers in onze winkel staan. En zelf zijn wij er zoveel als mogelijk.

Vertel eens wat over je bedrijf?
Dit jaar vieren wij ons 10 JARIG JUBILEUM.
Op 20 juli 2011 zijn de deuren van de Beach Gift Shop voor het eerst open gegaan. We vestigden ons in een nieuw pand aan de Badweg met uitzicht op het strand. We startten met een relatief klein assortiment. Dat is in de afgelopen 10 jaar wel veranderd. We zijn gegroeid naar een volwaardige strandboutique met een zeer uitgebreid assortiment.
Onze winkel is een echte strandwinkel in Ibiza-style en geïnspireerd op de leuke boulevard winkeltjes zoals je die in Spanje vindt. Leuke beachwear, hoedjes, dromenvangers, armbandjes, noem maar op. Natuurlijk verkopen we voor de kleintjes (en ook de volwassenen) het strandspeelgoed zoals emmertjes, schepjes, ballen, beachtennissets en nog veel meer. Eigenlijk verkopen we alles wat je op het strand kan gebruiken en de leuke hebbedingetjes.
Samen met onze fantastische medewerkers maken we er een leuke winkelbelevenis van voor iedereen. Het is een winkel waar je lekker kan rondneuzen met heerlijke lounge muziek op de achtergrond en je je een klein beetje in het buitenland waant.

Hoe ben je ondernemer geworden?
Ondernemen zit in ons bloed, in de familie. Overgrootvader, opa, zus, zwager, ooms zij waren allen ondernemer. De meesten in de horeca. Willeke en haar zus en zwager hebben in de jaren negentig een snackbar gehad in Rotterdam-Zuid. En deze zus en zwager waren tot voor kort ook onze buren op het strand met hun lunchroom “Peper en Zand” aan de Badweg! Ook de partner van Michelle, Nick is ondernemer in Hoek van Holland, Bruinsma Trucking & Chartering BV aan de Zekkenweg.
In 2009 stapten we naar de gemeente met ons plan om een winkel aan het strand op te richten omdat wij vonden dat daar behoefte aan was. Uiteindelijk werd in 2011 het nieuwbouwplan met winkelunits aan het strand gerealiseerd. En nu 10 jaar later zitten wij er nog steeds met een mooie winkel.

Wat vind je van Hoek van Holland?
Sinds 1992 wonen we in Hoek van Holland. Michelle is er opgegroeid. Een fijne plaats voor jonge kinderen om op te groeien. Veel sociale cohesie, het “ons kent ons”. Dat heeft uiteraard soms ook zijn mindere kanten.
Hoek van Holland heeft mooie natuur zoals bos, duinen en strand. Het strandgebied wordt opgeknapt en we krijgen een mooi plein voor de winkel aansluitend aan het nieuw te bouwen metrostation.
Aan de andere kant blijft de dorpskern achter en dat is zonde. Het centrum holt achteruit en dat is niet goed voor de ondernemers, de werkgelegenheid en de inwoners. Vervuiling en vernieling is ook een probleem. Daarnaast ondervinden we helaas ook steeds meer last van criminaliteit en wangedrag.


Wat mis je in Hoek van Holland?
Een mooi dorpsplein! Deze plek mag wel verder ontwikkeld worden. Ook kansen voor Hoekse jongeren om er te blijven wonen. Een aanpak om verpaupering van het centrum tegen te gaan. Voor het aanpakken van criminaliteit, vervuiling, vernieling etc is meer inzet/capaciteit van politie en BOA’s nodig, zowel in het dorp als aan het strand. Dit baart ons zorgen.

Op welke wijze heeft de onderneming last van Corona?
We zijn op basis van de Coronamaatregelen verplicht dicht geweest van half december tot half februari. Vervolgens open op afspraak maar dat werkt niet voor ons type winkel. Wij moeten het hebben van passanten die niet tijdig vooraf een afspraak voor onze winkel konden maken. Uiteraard verlies je over deze periode omzet die je ook niet inhaalt. Nu zijn we gelukkig weer open. Uiteraard hanteren we daarbij de 1,5 meter/mondkapje/handen ontsmetten regels in de winkel. Hopelijk kan de maatschappij stapsgewijs weer verder van het slot. We vertrouwen op een mooie toekomst en nog eens 10 mooie jaren voor onze winkel.

Wie nomineer je als volgende HOVDM
Bloemsierkunst De Carlton