Dierencentrum Hoek van Holland geopend

Eerste zending eendagskuikens succesvol geïnspecteerd in onlangs geopend Dierencentrum

De grensinspectiepost voor levende dieren in Hoek van Holland, die begin januari van start ging, heeft met succes de eerste veterinaire keuring van eendagskuikens uitgevoerd. 
De zending van 12.000 eendagskuikens kwam de EU binnen aan boord van de Stena Line-veerboot vanuit Harwich. Het Animal Centre is gevestigd op de terminal van Stena Line, de exploitant van veerboten van en naar de Britse havens Harwich en Killinghome.

Het dierencentrum is de eerste en enige grensinspectiepost in Nederlandse zeehavens waar levende dieren een veterinaire keuring kunnen ondergaan. Sinds de overgangsperiode van de Brexit op 1 januari is afgelopen, zijn deze inspecties verplicht voor levende dieren die vanuit het Verenigd Koninkrijk de EU binnenkomen.

Het dierencentrum beschikt al over de benodigde vergunningen voor inspectie van eendagskuikens en broedeieren. Later deze maand wordt de vergunning voor de keuring van paarden verwacht. Alle inspecties worden uitgevoerd door dierenartsen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en vinden plaats in de inrichting van het dierencentrum.