WIJ ZIJN GENOMINEERD!

Veiligheidspluim voor ondernemersvereniging?

Ondernemersvereniging Hoek van Holland is genomineerd voor dé veiligheidspluim van de gemeente Rotterdam in de categorie ondernemersverenigingen.

Op 7 oktober a.s. zal bij het ondernemersontbijt Rotterdam, dat als thema ‘Veilig Ondernemen’ kent i.v.m. de start van de week van de veiligheid, de winnaar bekend worden gemaakt door Burgemeester Aboutaleb.

Ondernemersvereniging Hoek van Holland zet zich al jarenlang in voor de veiligheid van ondernemend Hoek van Holland. Zo is er mede door toedoen van de ondernemersvereniging een truckparking gerealiseerd op bedrijventerrein ‘De Kulk’ waardoor de problematiek rond het vrachtwagen parkeren door MOE-landers sterk afgenomen is in dit gebied. De vereniging onderhoud verder korte lijnen met ondernemers die last hebben van ‘insluipers’, en de vereniging is eigenaar van een collectief camera-netwerk op de Hoekse bedrijventerreinen.

Tot slot heeft de vereniging zich vanaf dag één hard gemaakt bij het college van B&W voor een ‘bufferparkeerlocatie’ voor vrachtwagens nabij de ferryterminal zodat de veiligheid en vooral de ontsluiting van Hoek van Holland gegarandeerd blijft. Deze ‘bufferlocatie’ is eerder dit jaar gerealiseerd bij Nieuw-Oranjekanaal en heeft als doel oponthoud als gevolg van extra douaneformaliteiten bij terminals zo veel mogelijk te beperken.