Metro aan Zee in Hoek van Holland

Update 20 dec. 2019

Werkzaamheden Spoorverlenging Hoekse Lijn
Op verschillende plekken in het gebied heeft u gezien dat de voorbereidende werkzaamheden voor de doortrekking van de metro naar het strand - door projectteam Metro aan Zee en de gemeente Rotterdam - steeds meer vorm krijgen. Via diverse kanalen, zoals de themabijeenkomsten van de Gebiedscommissie, de commissie bouwbegeleiding en informatiebrieven informeren wij u zo goed mogelijk over de komende werkzaamheden.  Ook in het nieuwe jaar zullen we met u in gesprek gaan. Zo komt de commissie bouwbegeleiding op 30 januari 2020 weer bijeen. En zullen wij tijdens de themabijeenkomst van 6 februari een toelichting gegeven op de werkzaamheden in De Hoek. 

Strandweg en Voorbelasting
In januari 2020 wordt tussen de Paviljoensweg en de Strandweg de begroeiing tussen de paddenschermen verwijderd. In februari zal vervolgens gestart worden met het aanbrengen van een voorbelasting op de locatie waar de metro in een tunnelbak gaat rijden. Vanwege de natuurwetgeving dient deze voorbelasting met zand uit het gebied te geschieden. Dus zand vanaf de omgeving Paviljoensweg en Strandboulevard zal door middel van transportbanden verplaatst worden naar de achterzijde van de appartementen aan de Strandweg. 

Werken aan de Paviljoensweg
In de afgelopen weken is de Paviljoensweg omgelegd en is een aansluiting op de Strandboulevard gemaakt.  Ook zijn kabels en leidingen in de Paviljoensweg aangepast om de doortrekking van de metrolijn naar het strand mogelijk te maken. Deze werkzaamheden lopen door tot eind januari 2020.

Start werk Badweg en aanleg fietspad
Om de bouw van het metrostation Hoek van Holland Strand mogelijk te maken, is er gestart met een fietsverbinding vanaf het fietspad door de Van Dixhoorndriehoek naar de Zeekant.  Vanaf 6 januari worden de werkzaamheden aan de Badweg weer opgestart. Er wordt gestart met het aanleggen van een strandslag (verhoogd duin) in de Badweg. Vanwege de bouw van het metrostation en de aanleg van een strandslag moeten er kabels- en leidingen omgelegd worden. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf de slagbomen in de Badweg, over het plein aan de Badweg, tot in de Zeekant. Deze werkzaamheden lopen naar verwachting door tot in het voorjaar van 2020. Hierdoor zal er voor de ondernemers aan het plein van de Badweg minder ruimte aan de voorzijde van hun pand beschikbaar zijn. Er blijft wel een looproute voor de winkels aanwezig. Het bedrijf Stedin start in januari met het aanleggen van nieuwe kabels vanaf de Koningin Emmaboulevard via de Badweg naar de nieuwe trafo aan de Zeekant. 

Voorzieningen EHBO, toiletten, rolstoel-uitleen 
Direct aan het strand naast het plein aan de Zeekant heeft de gemeente Rotterdam tijdelijke voorzieningen voor de EHBO, de toiletten en de rolstoel-uitleen gerealiseerd. 

Kantoor projectorganisatie Metro aan Zee en kantoor Strandzaken
Ook is de unit voor de projectorganisatie Metro aan Zee (Hoekse Lijn Spoorverlenging) op het parkeerterrein aan de Badweg geplaatst.  Begin januari zal de unit, waarin momenteel strandzaken gehuisvest is, verplaats worden naar het parkeerterrein aan de Badweg.  Rond en tijdens de feestdagen wordt er niet gewerkt. Het inloopspreekuur in de bibliotheek op dinsdag 31 december gaat niet door.

Voor meer informatie en gedetaileerde plattegronden kunt u terecht op deze webiste.