Grote zorgen om maatregelen Brexit-terrein

Ondernemersvereniging verzet zich tegen 'Calais' scenario

Vorige week informeerde wij u al over een informatiemoment voor ondernemers op donderdag 10 december a.s. waar de gemeente, Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf tijdens een digitale sessie uitleg gaan geven over de verkeersmaatregelen die genomen gaan worden om de orde en veiligheid in Hoek van Holland te waarborgen m.b.t. de komende Brexit en de gevolgen voor het (Hoekse) vrachtverkeer.

Zorgwekkende ontwikkeling
Het bestuur van ondernemersvereniging Hoek van Holland is opgeschikt door het zorgwekkende bericht dat, tegen eerder gemaakte afspraken in, er nu 24 uur verbleven mag worden op de speciaal aangelegde Brexit-parkeerplaats en dat de Hoeksebaan afgesloten gaat worden. Dit zou betekenen dat al het reguliere vrachtverkeer via Hoek van Holland dorp en de Haakweg moet. Dit zijn honderden vrachtbewegingen per dag!! Tevens maakt het bestuur van de ondernemersvereniging zich zorgen over het feit dat al dat stilstaande vrachtverkeer potentiele doelwitten zijn voor 'inklimmers' met alle veiligheidsrisico's van dien.

Oproep!
Wij roepen u op, als lid van de ondernemersvereniging Hoek van Holland, en als belanghebbende namens de Hoekse bevolking om u aan te melden voor het informatiemoment van donderdag 10 december a.s. (aanvang 17.00 uur. Digitaal)
U kunt zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar: gebiedhoekvanholland@rotterdam.nl onder vermelding van uw naam, woonplaats en uw vragen.