Update KUZ & het Hoekse Hart

Steeds meer Hoekse Hartjes in straatbeeld

KUnstenaars aan Zee (KUZ) is gestart met de ontwikkeling en uitvoering van de eerste ontwerpen om het centrum van Hoek van Holland te verfraaien met behulp van het Hoekse Hart. Een update;

 

Boomversiering

De bomen in de Rietdijk- en Prins Hendrikstraat krijgen in december 2020 en januari 2021 een bijzonder object op hun stam of in hun takken. Soms leuk voor kinderen, soms leuk voor volwassenen. Elke keer anders, elke keer een ander object of voorwerp. De helft van alle bomen wordt zo op een boomvriendelijke manier ‘versierd’. Deze versiering wordt wit van kleur met een lichtgevende laag, zodat ze s’avonds bij (auto)licht oplichten. Als dat een mooi geheel wordt krijgen de bomen en de straten vast veel extra bekijks.

 

Etalages

Iedere winkeletalage, zo’n 40 in aantal, krijgt een Hoeks tintje door middel van een medaille in de vorm van het Hoeks hart. In rood en groen porselein met zilveren elementen. De medailles kunnen op verschillende manieren getoond worden. Echt ophangen in de etalage of tentoonstellen in een mooi showdoosje. We hopen dat de andere bedrijven in de straten, met een rode hartsticker (klein of groot) meedoen en zo zorgen voor een afwisselend en stijlvol geheel.

 

Zitjes

Er komen een aantal rode (keramieken) zitjes op een van de brede trottoirs. Het is bedoeling dat ze van keramiek zijn, verstevigd met een betonnen inhoud. Keramiek is prachtig om te zien, maar het is ook een natuurproduct. Van de eerste vier hebben de eerste twee het droogproces niet overleefd. Geen nood, want ze kunnen ook van hout gemaakt worden met rode lak. Welke versie het gaat worden, is nog even spannend.

 

KUnstenaars aan Zee streeft ernaar dat alles rond 15 december 2020 staat of hangt. De werkzaamheden starten al eerder. Mocht u nog vragen/opmerkingen hebben over de verschillende ontwerpen kunt u contact opnemen met Helma Vlemmings (06-51986540). Zij is het aanspreekpunt namens KUZ en KUZhuis.