Wie wordt dé Hoekse ondernemer van het jaar 2022?

De drie genomineerden zijn bekend...

Verkiezingsprocedure?
De uiteindelijke 'Hoekse ondernemer van het jaar' wordt gekozen door de winnaars van de laatste vijf edities. Alle oud-winnaars geven 5 punten aan hun winnaar, 3 punten aan de 2de plaats en 1 punt aan de 3de plaats. Om deze procedure zo transparant mogelijk te laten verlopen worden deze keuzes geheim gehouden (ook voor het bestuur) tot aan het moment van de prijsuitreiking op 28 november zodat het voor een ieder een verrassing blijft.

Genomineerde 1:
FA. B. VAN SPRONSEN

Fa. B. van Spronsen is nog een echte lokale traditionele witgoed-specialist waarvan je ze vroeger in ieder dorp had zitten maar waarvan er, mede door de internetreuzen, helaas steeds minder overblijven. Een winkel waarbij de service op de allereerste plaats komt. Alle huishoudelijke apparatuur (groot en klein) kan hier gekocht, geleverd en vakkundig geïnstalleerd worden. Een aantal jaren geleden is eigenaar en oprichter B. van Spronsen overleden en sindsdien draait mevrouw Spronsen, samen met zoon Gerben, voor een aantal dagen in de week, deze winkel. De winkel krijgt van bijna alle klanten al decennialang zeer hoge waarderingscijfers en is eigenlijk onmisbaar voor vele Hoekenezen.

Genomineerde 2:
LEO SCHALKOORT BV

Leo Schalkoort BV is opgericht in 1980 als inkoop-groothandel van bloemen, rond de jaren ’90 zijn zij overgegaan in de verhuur van Deense Karren. De DC-container of Deense Kar zijn bij uitstek geschikt voor intern gebruik op kwekerijen, de veiling, en in- en om bedrijven. Leo Schalkoort BV beschikt inmiddels over meer dan 100.000 karren om te verhuren en heeft ook de beschikking over een reparatieafdeling voor deze karren met dito platen. Bij de organisatie zijn 6 personeelsleden werkzaam.
Leo Schalkoort BV is sociaal maatschappelijk betrokken met sponsoring van verschillende verenigingen in ons gebied, al jarenlang financieel verantwoordelijk voor het onderhoud van het reddingsmonument aan de Berghaven en traditioneel nadrukkelijk aanwezig op de jaarlijkse Haringparty van de ondernemersvereniging om de gekozen goede doelen financieel te ondersteunen.

Genomineerde 3:
KARSTEN EUROPE

Karsten Europe is van origine een Zuid-Afrikaans bedrijf dat duizenden hectaren fruit heeft in en rond Upington. De vestiging in Hoek van Holland is in 2016 gestart aan het Amersgat. Tegenwoordig komt het fruit ook uit andere delen van de wereld, zoals Zuid-Amerika en Egypte. Al het fruit wordt in Hoek van Holland verpakt voor de consument en vanuit daar verder gedistribueerd door heel Europa. 
Buiten het feit dat Karsten Europe één van de grotere werkgevers uit onze regio is, met 50 fte’s en dagelijks rond de 200 uitzendkrachten, zijn ze tevens één van de Hoekse koplopers in de energietransitie. Met ruim 2700 zonnepanelen op het dak hebben zij het eigen stroomverbruik enorm kunnen reduceren en hebben zij deze kennis onlangs gedeeld met de Hoekse achterban. Ook Karsten Europe laat zich van zijn sociaal maatschappelijke kant zien door hulp te bieden aan de minder draagkrachtigen van onze samenleving.