Team Kappers Hoek van Holland

Ik ben Marsha Plugge, ik mag mezelf vanaf 30 september: Marsha van der Knaap - Plugge noemen en ik ben 28 jaar. Samen met Rik van der Knaap van V.O.F. van der Knaap-Overkleeft woon ik in ’s-Gravenzande bij de 2e vestiging van hun bedrijf.

Vertel over je bedrijf:
Sinds 1 april 2019 ben ik de eigenaresse van Team Kappers in de Prins Hendrikstraat. Team Kappers is een van de ketens van Provalliance Nederland waarvan nu ±74 bestaande en nieuwe vestigingen in opmars zijn. Veel van deze salons zijn van franchisers, waaronder die van mij. Onze meest voorkomende behandelingen zijn: knippen, styling, permanenten, kleuren en het verzorgen van de kwaliteit van het haar! Momenteel werken wij met z’n drieën, Naomi, Luna en ikzelf.

 

Hoe ik ondernemer geworden ben:

Vanuit de opleiding bij Hair Point Kappersacademie heb ik een ondernemersplan geschreven voor een salon, ik wilde heel veel, maar ik merkte al snel dat het té zou worden. Hierdoor heb ik mij uiteindelijk gefocust op het haar en heb ik het stuk visagie en nagels als hobby gehouden. Voordat ik in Hoek van Holland ben gaan werken heb ik 5,5 jaar bij Team Kappers ‘s-Gravenzande gewerkt, van beginnend kapster ben ik uitgegroeid tot manager en dan houdt het groeien tot zo verre op. Via ons hoofdkantoor heb ik de salon van DJ overgenomen om uiteindelijk door te groeien tot ondernemer. Zodra deze editie van ondernemer van de maand te lezen is ben ik bijna 2,5 jaar franchiser bij Team Kappers en ondernemer in Hoek van Holland.

 

Wat vind je van Hoek van Holland?

Ik vind Hoek van Holland een leuke plek! Het strand is dichtbij, de boten die langs varen, het toerisme dat gelukkig weer aantrekt. Toen ik zelf nog in de Hoek woonde maakte ik regelmatig  een wandeling vanuit L’Avenue door het groen richting strand en dat in een ronde van een uurtje. Hoek van Holland is groter dan wat ik vroeger dacht, voordat ik er gewoond had!

 

Wat mis je in Hoek van Holland?

Ik mis in het winkelgebied kledingwinkels die uit ketens bestaan, ik denk dat het Hoek van Holland goed zou doen als er een Costes/ New Yorker of iets van dien aard zou komen. Winkels die minimaal in de omgeving zijn gevestigd maar vaak wel een bepaalde aantrekkingskracht hebben.

 

Op welke wijze heeft de onderneming last van corona?

Wij hebben in totaal 20 weken thuisgezeten, waardoor het toch best wel een heftige periode is geweest. Je voelt je machteloos, je zaak is toch wel je ‘kindje’ waardoor er heus wel tranen gevloeid hebben, maar gelukkig had ik steun aan mijn Team collega-ondernemers. Toen we na de 2e lockdown weer open mochten herinner ik mij nog een klant die vroeg of ik een fijne vakantie had gehad?! Het voelde meer als een celstraf uitzitten in huisarrest heb ik toen geantwoord.

 

Heeft de onderneming nu zaken anders aangepakt vanwege corona?

Het voornaamste bij ons is dat wij tegenwoordig op afspraak werken, dit deden wij hiervoor niet. Gelukkig hoeven we nu niet meer te tellen hoeveel klanten erbinnen komen, maar door de 1,5 meter regeling kunnen wij nu nog maar 5 van de 9 stoelen gebruiken.

Het was flink wennen toen we op moesten passen welke stoelen we gebruikten en dat we alles na iedere klant grondig moesten reinigen.

 

Wie nomineer je als volgende HOVDM?

Ik nomineer graag Martijn en Wouter van Beyond Chrysant voor de volgende HOVDM!