HIJ RIJDT!

Hoekse Lijn eindelijk in de exploitatie

Eindelijk, eindelijk is het zover: met twee jaar vertraging rijdt sinds vanochtend eindelijk de eerste metro op de Hoekse Lijn, de voormalige spoorlijn, de 24 kilometer lange metrolijn, tussen Schiedam en Hoek van Holland.

Op het traject van de Hoekse Lijn rijden straks metrolijnen A en B. Over metrolijn B rijden dagelijks metro’s tussen Hoek van Holland Haven en (Rotterdam) Nesselande, en na de verlenging van en naar Hoek van Holland Strand. Over metrolijn A rijden dan tijdens de ochtendspits en avondspits metro’s tussen Vlaardingen West en (Rotterdam) Binnenhof.

Hoek van Holland - strand
Van Hoek van Holland Haven tot Hoek van Holland Strand wordt er nog 1 kilometer aan gebouwd - dat is in 2022 klaar. De rest van de lijn (van Schiedam CS tot Nesselande) is al een bestaande metrolijn.

De dienstregelingen zijn nog in ontwikkeling, maar de metro gaat dagelijks vaker rijden dan de trein nu op de Hoekse Lijn rijdt. Op www.ret.nl/hoekselijn wordt de meest actuele informatie over de dienstregeling geplaatst. 

De frequentie van de metro is afhankelijk van het tijdstip waarop u reist en waar u opstapt. De dienstregelingen worden nog vastgesteld.