Beyond

Vertel eens wat over je bedrijf? 
Wij zijn Beyond Chrysant. Samen met mijn broer Martijn zijn we eigenaar van Beyond. Sinds 1938 werken we bij Beyond aan de ontwikkeling van stevige rassen Chrysanthemums. Telen is voor ons dan ook een aangeboren vakliefde. Het is het vinden én creëren van een perfecte chemie tussen meerdere elementen. De perfecte chrysant ontstaat namelijk alleen door zorgvuldig afgewogen bouwstenen te combineren en deze continu door te ontwikkelen. 
Het bedrijf is gestart in 1938 door mijn opa in de gemeente Naaldwijk. Het is van origine een kwekerij van groenten en chrysantenstekken. Sinds 2008 zijn we gevestigd in Hoek van Holland.

Hoe ben je ondernemer geworden?
Vooral doordat je vader zegt dat je een vak moet gaan leren en zeker niet de tuin moet ingaan. Dat leren hebben we wel gedaan, maar de tuin uiteindelijk ook.


Wat vind je van Hoek van Holland?
Hoek van Holland is de ideale productielocatie voor ons als tuinders. Wij hebben door de ligging bij de kust en de waterweg meer licht en gematigdere temperaturen. De grondslag is zandgrond en dat is voor ons super!

Wat mis je in Hoek van Holland?
Goede vraag. Misschien ben ik vanuit mijn Westlandse roots een beetje verwend, maar voor mijn gevoel is het saamhorigheidsgevoel in het Westland sterker en wordt er daardoor ook meer georganiseerd dan hier in Hoek van Holland. Gelukkig is er voor ons de Hoekse Ondernemersvereniging!

Op welke wijze heeft de onderneming last van corona? 
De afzet is erg wisselend. Te grote vraag afgewisseld met vraaguitval. De vraag naar bloemen is uiteindelijk wel gestegen. Dat is voor ons wel erg prettig. 


Heeft de onderneming nu zaken anders aangepakt vanwege corona?
Buiten de standaard nieuwe regels proberen we wel extra aandacht te geven aan de binding met de medewerkers.

Wie nomineer je als volgende HOVDM?
Wij willen graag Maribu Beach nomineren. De vernieuwde boulevard is echt super geworden en ik kom er graag met klanten af en toe lunchen.