Drie winnaars bij Hoekse ondernemersprijs!

Unieke gebeurtenis tijdens OVHJ uitreiking 2019

Uniek en nog nooit eerder vertoond. Met die woorden kan de jaarlijkse netwerkavond van de Ondernemersvereniging Hoek van Holland worden omschreven. Maandagavond werden in een sfeervol aangekleed Fort 1881 alledrie de genomineerden uitgeroepen tot 'Hoekse Ondernemer van het Jaar 2019'. Green Care Tuinaanleg, Bom Group en MIJN Torpedoloods gingen alle drie met een mooie oorkonde naar huis.

Voorzitter van de Ondernemersvereniging Hoek van Holland Cees Schalkoort legt uit hoe deze bijzondere uitkomst mogelijk was. "De winnaar wordt gekozen door de vijf vorige ondernemers van het jaar. Zij mogen punten verdelen; 5, 3 en 1 punt. Dan kan het dus voorkomen dat alle drie de ondernemers precies evenveel punten behalen...

Schalkoort kijkt terug op een zeer succesvolle avond. "Het was druk, de sfeer was goed en het Fort bleek een goede locatie. Het voordeel van drie winnaars is dat iedereen met een grote glimlach de deur uit gaat. Ja, het was zeker een succes."

Toch is de driedubbele prijzenslag niet voor herhaling vatbaar. "Het bestuur heeft besloten om aan deze uitslag niets te veranderen, want het moet natuurlijk wel eerlijk blijven verlopen. Maar binnen ons bestuur gaan we evalueren hoe we dit over twee jaar kunnen voorkomen. Ook gaan we kijken wie er precies mag stemmen over twee jaar. Volgens de huidige regels zijn dat deze drie ondernemers en de twee voorgaande, maar dat is natuurlijk niet echt ideaal. Daar gaan we dus ook over praten."

De Hoekse Netwerkavond wordt iedere laatste maandag van november gehouden. In de oneven jaren wordt de 'Hoekse Ondernemer van het Jaar' gekozen.