Woonvreugde Makelaars

Vertel eens wie je bent/jullie zijn?
Ik ben Jan Vreugdenhil, 45 jaar jong en geboren en getogen in Hoek van Holland. Geboren in een ondernemersgezin als 'Jantje van de kapper' (m'n moeder had een kapsalon) en mijn vader had een meubelzaak in 's-Gravenzande. Natuurlijk nog woonachtig in Hoek van Holland samen met Suzan. 

Vertel eens wat over je bedrijf?
Officieel WOONVREUGDE, maar makkelijker te herkennen als Woonvreugde makelaars. We zijn een plaatselijk en regionaal makelaarskantoor en onze dienstverlening is bemiddeling bij de verkoop een aankoop van woningen. Verhuren en taxeren van woningen doen we ook. Ooit als kleine zelfstandige begonnen maar ondertussen zitten we met een leuk team van 4 personen.

Hoe ben je ondernemer geworden?
Dat was gewoon al van jongs af aan duidelijk, direct na de lagere school ben ik naar de detailhandel school als het voortgezet onderwijs in Rotterdam gaan volgen, daarna de middelbare detailhandel commercieel in Vlaardingen om zo in de meubels (bij m'n vader in de zaak) te belanden. Toen duidelijk werd dat ik het niet zo zag zitten om de zaak van mijn vader over te nemen, ik was toen 22 a 23. Het wachten op klanten die binnen moeten komen om ze te helpen was niet helemaal mijn ding op dat moment, ik wilde er op uit! Vervolgens heb ik paar jaar in de vertegenwoordiging en agenturen van meubels gezeten, overigens wel een geweldige leerschool om zomaar 'koud' als vertegenwoordiger binnen te stappen om je product aan te prijzen, waar ik nu als makelaar ook nog vaak wat aan heb. Maar met heel de dag in de auto van hot naar her rijden werden mijn gedachten duidelijk; De woningen zelf zijn leuker dan de inrichting ervan.

Wat vind je van Hoek van Holland?
Heerlijk! Zowel in de zomer, winter als alles ertussenin geweldig lekker wonen... Het strand, de openheid van bos en duin en de kleinschaligheid van het dorp bevalt mij prima. Wil ik drukte dan stap ik in de auto en binnen een half uur heb ik het, maar dan is het zelf een keuze in plaats van er altijd middenin zitten. 

Wat mis je in Hoek van Holland?
Daadkracht als onafhankelijk dorp, veelal erg afhankelijk van de (be)sturing vanuit stad Rotterdam (maar daar komen ook hele mooie dingen vandaan hoor, begrijp mij niet verkeerd! Vroeger als Deelgemeente hadden we naar mijn idee gewoon iets meer eigen inbreng dan nu als Gebiedscommissie maar ik kan mij hierin vergissen)

Oja en een jachthaven, zou toch geweldig zijn om van die sportieve zeilers in de haven te zien liggen...

Op welke wijze heeft de onderneming last van corona? 
Op ondernemersgebied geen enkele last gehad van corona, doordat iedereen wat meer afhankelijk was van zijn woning als thuisbasis maar ook als thuiswerkplek hebben velen er juist meer over nagedacht, zien we verhuisbewegingen naar eventueel groter, met tuintje en zijn er behoeftes om het mooier en leuker te maken. Voor ons als makelaar en taxateur zeker geen slechte periode, al hebben we natuurlijk ook diverse maatregelen moeten nemen om alles keurig te laten verlopen. Meer afspraken apart in plaats van met meerdere mensen tegelijk kost gewoon meer tijd maar geeft ook meer aandacht dus ik zie het niet als vervelend. Er is vaak gezocht naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen.

Heeft de onderneming nu zaken anders aangepakt vanwege corona?
Zit al een beetje in het vorige antwoord, natuurlijk de anderhalve meter maar die was goed te doen (doen we toch al graag met een bezichtiging, zo kunnen we wat beter de lichaamstaal lezen). Tevens wat meer afspraken apart, geen open huis met meerdere gelijktijdig en afspraken op kantoor met wat voorzichtigheid. En het blijft natuurlijk vreemd om na een geweldige deal niet met een ferme handdruk te feliciteren maar het is nou eenmaal zo...

Wie nomineer je als volgende HOVDM?
Graag zou ik Marsha Plugge, van TEAM KAPPERS, nomineren als HOVDM. Zij is toch hard getroffen door alle corona maatregelen, moest zelfs 2 keer dicht en wordt als beroepsgroep nog steeds nauwlettend in de gaten gehouden. Maar ondanks dit is zij toch geweldig positief gebleven. Chapeau!