Bloemsierkunst De Carlton

Vertel eens wie je bent/wie jullie zijn?
Wij zijn John en Caroline Koene, wij zijn de trotse eigenaren van Bloemsierkunst De Carlton Hoek van Holland.

Vertel eens wat over je bedrijf?
Wij verkopen dagelijkse verse boeketten, bloemen, planten en tuinplanten. Ook hebben wij een groot assortiment potten en vazen. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het maken van rouwarrangementen.

Hoe ben je ondernemer geworden?
Harry K
oene senior is in de jaren '60 begonnen met de verkoop van bloemen in een klein winkeltje onder zijn woonhuis. Daarna bouwde hij aan de Naaldwijkseweg in ‘s-Gravenzande een plantenkas waar hij zijn producten aan de man bracht. Eind jaren ‘70 begon hij zijn eerste filiaal in de Prins Hendrikstraat.  Daar begon zus Marjoke haar eerste winkel. John begon in 1982 in de Huydecoperstraat zijn eerste winkel. Marjoke verhuisde naar De Lier en John maakte van 2 winkels één grotere en verhuisde naar de overkant, het voormalige Jamin. Nu zitten we al 39 jaar in Hoek van Holland.

Wat vind je van Hoek van Holland?
Het is heerlijk om in Hoek van Holland te wonen want we hebben hier de zee, duinen en het bos. We vinden wel dat het centrum aan vernieuwing toe is.


Wat mis je in Hoek van Holland?
Het winkelbestand is niet compleet waardoor er mensen naar andere dorpen moeten. Tevens missen wij een openbaar toilet in het centrum waar naar onze ervaring veel vraag naar is.

Op welke wijze heeft de onderneming last van Corona?
Onze winkel heeft weinig tot geen last gehad van corona omdat wij niet hoefde te sluiten. Ook zagen wij dat mensen eerder geneigd waren een bloemetje te laten bezorgen en doordat men thuis aan het werk was er ook eerder een bosje bloemen in huis werd gehaald. Vanwege corona is ook de online verkoop gestegen.

Wie nomineer je als volgende HOVDM?
Woonvreugde Makelaars