VEILIGHEIDSPLUIM VOOR OV HVH

Winnaar in de categorie ondernemersverenigingen

Ondernemersvereniging Hoek van Holland is de winnaar geworden van dé veiligheidspluim 2019 van de gemeente Rotterdam in de categorie ondernemersverenigingen.

Op maandagochtend 7 oktober jl. is bij het ondernemersontbijt Rotterdam, dat als thema ‘Veilig Ondernemen’ kende i.v.m. de start van de week van de veiligheid, de winnaar bekend gemaakt door o.a. Burgemeester Aboutaleb, Wethouder Wijbenga (Handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven), Steven Lak (voorzitter Deltalinqs) en Pieter van Klaveren (voorzitter MKB Rotterdam-Rijnmond).

Ondernemersvereniging Hoek van Holland zet zich al jarenlang in voor de veiligheid van ondernemend Hoek van Holland. Zo is er mede door toedoen van de ondernemersvereniging een truckparking gerealiseerd op bedrijventerrein ‘De Kulk’, waardoor de problematiek rond het vrachtwagen parkeren door MOE-landers sterk afgenomen is in dit gebied. De vereniging onderhoudt verder korte lijnen met ondernemers die last hebben van ‘insluipers’, en de vereniging is eigenaar van een collectief camera-netwerk op de Hoekse bedrijventerreinen.

Tot slot heeft de vereniging zich vanaf dag één hard gemaakt bij het college van B&W voor een ‘bufferparkeerlocatie’ voor vrachtwagens nabij de ferryterminal, zodat de veiligheid en vooral de ontsluiting van Hoek van Holland gegarandeerd blijft. Deze ‘bufferlocatie’ is eerder dit jaar gerealiseerd bij Nieuw-Oranjekanaal en heeft als doel oponthoud als gevolg van extra douaneformaliteiten bij terminals zo veel mogelijk te beperken.
Steven Lak, voorzitter van Deltalinqs, mocht de prijs uitreiken en sprak lovende woorden. 

Lak:” Het is uniek om een voorzitter te hebben die al ruim 20 jaar een ondernemersvereniging aanstuurt, tegelijkertijd ligt daar ook meteen hét aandachtpunt voor de vereniging, het vinden van geschikte bestuursopvolging, want alle andere dingen doen zij hartstikke goed.
We pakken er twee zaken uit, los van de prima samenwerking tussen publiek en privaat die men al heel lang en heel goed voor het voetlicht brengt, kent
men een aantal bijzondere problematieken in Hoek van Holland. Dit heeft met name te betrekking op de ferry-problematiek en insluipers van de laatste jaren. Een specifiek probleem voor dit gedeelte van onze gemeente.
De ondernemers die hiermee te maken krijgen hebben zelf al ruim 2 miljoen euro geïnvesteerd in maatregelen in goed overleg met de gemeente. Zij nemen dus zelf de verantwoordelijkheid: hiervoor een speciaal woord van dank.
Daarnaast heeft de vereniging ook aandacht geschonken aan de meer moderne vorm van criminaliteit; dé cybercrime die op ons afkomt. En ook daar heeft de ondernemersvereniging aandacht aan geschonken.


Tot slot stelde Lak de vraag waar nu de meeste tijd ingaat zitten voor de vereniging.
Cees Schalkoort: "Ondernemers moeten onderling contact met elkaar blijven houden. Blijf elkaar informeren en met elkaar communiceren ook richting het bestuur van de vereniging. Zo weet iedereen wat er speelt. Middels onze website en de digitale nieuwsbrief speelt de ondernemersvereniging hier al goed op in en delen wij een hoop informatie met onze achterban".