Mogelijke uitbreiding windpark Nieuwe Waterweg

Hoekse ondernemers, belanghebbende,

In juni 2020 heeft het bestuur van ondernemersvereniging Hoek van Holland gesproken met FMT over het initiatief van Eneco en FMT voor een mogelijke uitbreiding van het windpark Nieuwe Waterweg. Ondanks Corona hebben zij intussen veel gesprekken gevoerd met de grondeigenaren en belanghebbenden waaronder ook de gebiedscommissie. Men vindt het nu tijd om de omgeving (in bredere zin) te informeren over deze plannen en ideeën en organiseert daarom een online informatieavond.

Inleiding

Eind november 2019 is het Rotterdams Klimaatakkoord ondertekend. Met deze plannen halveert Rotterdam de CO2-uitstoot in de komende tien jaar. Een van de maatregelen uit het klimaatakkoord is het versnellen van vier windenergieprojecten in de Rotterdamse regio, waaronder de uitbreiding van windpark Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland.

In de afgelopen maanden is er een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd waarin gekeken is hoe de windmolens op een goede manier in de omgeving ingepast kunnen worden. Het huidige windpark bestaat uit zes windmolens. Ten westen van dit windpark op het industrieterrein bij de Hoeksebaan zijn wellicht mogelijkheden om extra windturbines te plaatsen, te weten op het terrein van afvalwaterzuivering van het Hoogheemraadschap van Delfland en op het terrein van Renewi. 

Online informatieavond - 20 januari 2021

Door de coronamaatregelen is het op dit moment niet mogelijk om een fysieke inloopbijeenkomst te organiseren, daarom organiseren zij op 20 januari 2021 twee online informatiebijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomst wordt een toelichting gegeven op de mogelijke uitbreiding van het windpark en kunt u uw vragen stellen. 

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via windparknieuwewaterweg.nl
U kunt zich inschrijven voor de bijeenkomst die start om 19.00 uur of voor de bijeenkomst die start om 20.00 uur. Na uw aanmelding ontvangt u een link voor de informatiebijeenkomst.