Nieuwe locatie voor Rotterdam Tourist Information

Hoek van Holland is een nieuwe ‘informatieve’ belevenis rijker. De nieuwe locatie van het Rotterdam Tourist Information Hoek van Holland filiaal is onlangs geopend. Ondernemersvereniging Hoek van Holland sprak kort met Marleen Verwaal, de filiaalmanager van Rotterdam Tourist Information Hoek van Holland.

‘Met de verhuizing van de Prins Hendrikstraat naar de Plint van het nieuwe station Hoek van Holland Haven hopen we op den duur wat meer bezoekers te bereiken doordat de locatie naast het metrostation ligt, tegenover de terminal van de Stena Line en de vertrekplaats van de Fast Ferry en dichterbij de Nieuwe Waterweg waar veel wandelaars en fietsers langskomen’ aldus Marleen Verwaal.

De nieuwe inrichting is stoer, robuust maar fris, in de kleuren blauw met wit en rode accenten met als eyecatcher een grote rode boei en een fotoprint op de deuren van blokarters op het strand. Ook zijn de iconen van Hoek van Holland zoals de Hoekse Vogel, de vuurtoren en het Hoekse Hart goed vertegenwoordigd en hebben we 2 grote schermen opgehangen - waarvan 1 in de etalage - om promotievideo’s en het toeristisch- en cultureel aanbod op te kunnen laten zien.

Het assortiment is aangepast met meer lokale food & drank zoals Westlandse biertjes, -wijn en -port, Westlandse Bloemenhoning, Maasstroompjes koekjes, Rotterdamsche Oude kaas(pakketten) en Maassluis Stadsbier. Ook hebben we producten laten maken met afbeelding van het Hoekse Hart zoals beachballsets, strandballen, doppers, tassen, t-shirts, notitieboekjes en mokken. Daarnaast hebben we producten toegevoegd die goed bij Hoek van Holland passen zoals havendrop, havenchocola, zeemansboter, thee- en keukendoeken met meeuwen erop afgebeeld, designtassen van Susan Bijl in maritieme kleuren en een nieuw fotoboek “Rotterdam van Brienenoord tot Maasvlakte” met daarin foto’s gemaakt vanaf het water.
Binnenkort volgen nog wat duurzame producten zoals strandemmer setjes gemaakt van gerecycled plastic en strandlakens gemaakt van petflessen. Met het vernieuwde aanbod hopen we ook meer Hoekenezen aan te spreken die er naast de meest actuele informatie en tips zeker leuke cadeau suggesties zullen vinden!
Vanwege corona beperkingen is de officiële opening uitgesteld maar nu er vanaf zaterdag 26 juni versoepeld gaat worden zal deze niet lang meer op zich laten wachten. Hierover binnenkort meer!