UPDATE: Winkelen op afspraak

Met ingang van dinsdag 16 maart aanstaande wordt meer ruimte gegeven aan de niet-essentiële winkels en wordt het mogelijk om bezoekers te ontvangen in uw winkel! Graag zetten we de regels en voorwaarden voor u nog even op een rij.

Winkelen op afspraak

  • Vanaf 16 maart mag u één klant per 25 vierkante meter ontvangen. Voor grotere vestigingen geldt een maximum van 50 klanten.
  • Voor de berekening van uw winkeloppervlakte geldt, dat u hierin het magazijn, de keuken en uw opslag niet meerekent. Het gaat dus om de winkeloppervlakte (inclusief paskamers).
  • Vraagt u uw klanten zoveel mogelijk alleen te komen. Zowel binnen uw winkel, als bij de wachtrijen dient u de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen.
  • Nog steeds geldt de regel dat mensen minimaal 4 uur van tevoren een afspraak maken en dat de winkel werkt met tijdvakken van minimaal 10 minuten.
  • Click&Collect blijft mogelijk, u kunt hierin zelf een keuze maken.
  • Eventuele wachtrijen dient u tot een minimum te beperken, waarbij u opstelvakken maakt langs uw gevel.

Bloemenwinkels
Bloemenwinkels kunnen zelf een keuze maken uit winkelen op afspraak of Click&Collect.

  • Click&Collect voor bloemen is mogelijk. U dient daarvoor een tafel in de deuropening te plaatsen waar kan worden opgehaald en afgerekend. Bij voorkeur van tevoren online afrekenen.
  • Winkelen op afspraak in de bloemenwinkel mag onder de bovenstaande voorwaarden, afspraak 4 uur van tevoren.
  • Verkoop van bloemen met uitstalling aan de gevel mag, afrekenen in deuropening achter de tafel met betaalmogelijkheid. De winkel blijft gesloten voor publiek (tenzij winkelen op afspraak).

Mogelijke versoepelingen vanaf woensdag 31 maart
Vanaf 31 maart staat een aantal versoepelingen gepland. Die kunnen alleen doorgaan als het aantal bezette intensive care-bedden stabiel blijft en het reproductiegetal rond de 1 blijft. Op 23 maart wordt hierover een besluit genomen. Er wordt inmiddels door de gemeente hard gewerkt aan een herstelplan voor de horeca. Zodra hierover meer bekend is, ontvangt u van ons alle informatie. Via deze link blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen: Ondernemen010 | De horeca en de 1,5 meter samenleving.  

Openingstijden
Het kabinet heeft besloten om de avondklok te verlengen tot 31 maart 2021 04.30 uur. Dat betekent dat alle winkels ook voor 21.00 uur gesloten dienen te zijn. De regeling ziet er op toe dat winkels tussen 20.00 en 06.00 uur dicht zijn.
Wel is er de mogelijkheid om eerder open te gaan. Dat kan helpen om de bezoekersstromen te verspreiden over de dag.

Uitstalling en wachtrijen
We ontvangen positieve berichten over de mogelijkheid van winkelen op afspraak. Tegelijkertijd brengt dat ook verantwoordelijkheden met zich mee voor u als beheerder, eigenaar en ondernemer.
Nog steeds is het virus ons land niet uit en is de besmettingsgraad van het virus onveranderd hoog.
De verwachting is dat het aantal bezoekers aan uw winkelgebied zal toenemen en dat men veel gebruik gaat maken van winkelen op afspraak. Waar mogelijk, dient u ervoor te zorgen dat de drukte beheersbaar is en blijft en dat rekening wordt gehouden met de 1,5 meter afstand van zowel wachtende mensen als passanten. We doen een dringend beroep op u om ervoor te zorgen dat de wachtrijen voor de winkels zo zijn opgesteld, bij voorkeur langs uw gevel, dat voldoende ruimte blijft voor passanten, met inachtneming van de 1,5 meter afstand regel.
Daarom zijn er ook regels ten aanzien van uitstallingen en verkoopwaren.
Het uitstallen van winkelwaren of reclameborden op de stoep is ten strengste af te raden. Bij voorkeur gebruikt u de ruimte langs de gevel als opstelvak voor klanten. 
Door het aanbrengen van wachtvakken met tape langs de gevel, kunt u uw klanten attenderen op het houden van 1,5 meter afstand en de wachtrij beperken.

Hebt u vragen over de beheersbaarheid van de bezoekersstromen? Of kunt u advies gebruiken bij een veilige inrichting? Aarzelt u dan niet om contact op te nemen met uw bedrijfscontactfunctionaris!
Op de gemeentelijke website kunt u nog steeds de toolkit bestellen om binnen uw winkel de afstand en looprichting aan te geven:https://winkelierspakket.veenmanplus.nl/products/bestellen-

Afzettape en stickermateriaal voor buiten krijgt u van ons
Door het aanbrengen van wachtvakken met tape langs de gevel, kunt u uw klanten attenderen op het houden van 1,5 meter afstand en de wachtrij beperken. Vanuit de gemeente stellen we afplaktape en stickers met groene pijlen aan u ter beschikking om dit zo goed mogelijk op straat aan te geven. Op deze manier kunnen we zorgen voor een goede toegankelijkheid en verantwoorde opstelling in de buitenruimte. Uiteraard kunt u de tape en stickers pas gebruiken als de weersomstandigheden het weer toestaan.
Wij vragen u vriendelijk om geen andere tape te gebruiken. Andere soorten tape laten sporen en lijmresten achter op het trottoir. Bovendien zorgt dit voor een rommelige uitstraling in uw winkelgebied.
De tape, stickers, posters en het foldermateriaal komen wij graag in uw winkelgebied bezorgen.
Dan is het belangrijk dat u per collectief het aantal opgeeft wat u in uw winkelgebied denkt nodig te hebben.
Deze aantallen en de gewenste artikelen kunt u per email doorgeven aan de bedrijfscontactfunctionaris van uw gebied. Wilt u dit uiterlijk 23 maart aan de ondernemersvereniging doorgeven?