Bezoek aan de bunkers Bremen & Hamburg

28 nov 2023 17:00 - 20:00 uur, Strandweg, Hoek van Holland

Op dinsdag 28 november organiseert de ondernemersvereniging een bijzonder bedrijfsbezoek. Wij brengen deze middag een bezoek aan de Bunkers Bremen en Hamburg.
Beiden bunkers zijn munitiebunkers en onderdeel van de Duitse Kustbatterij Vineta van de Atlantikwall. Nu is er een informatiecentrum van het Nederlands Militair Kustverdediging Museum. In het museum is een expositie ingericht over het verzet en de verschillende oorlogen zoals WO I, WO II, Atlantikwall en de Koude Oorlog. 
De vrijwilligers van de stichting nemen de aanwezigen middels een rondleiding en presentatie mee in de rol die de bunkers hebben gespeeld in de tweede wereldoorlog.

Programma & Aanmelden

Het programma ziet er als volgt uit:
16.30 uur - ontvangst en inloop
17.00 uur - welkom en korte inleiding
17.30 uur - rondleiding Bremen & Hamburg
19.00 uur - hapje en drankje

AANMELDEN voor dit bedrijfsbezoek?
Meldt u nu per mail aan via ons secretariaat met naam en aantal personen ivm de catering.
Bent u niet in de gelegenheid ontvangen wij ook graag uw reactie.

Locatie en parkeren

Bunker Bremen is te vinden in het Vinetaduin. Dit is een beschermd natuurgebied waar u alleen te voet kunt komen. De inrit naar Bunker Bremen ligt aan de Strandweg, 125 meter na de N211-rotonde (met de grote strandstoelen) aan de rechterkant. Dat is nog vóór de spoorwegovergang.

Op dit weggetje rijdt u langzaam verder (5 km/u !), tussen de twee bakstenen muurtjes door, totdat u op de kleine parkeerplaats van het Zuid-Hollands Landschap bent aangekomen. Hier parkeert u. Als dit vol is, zult u terug moeten en uw auto elders parkeren. Dit mag niet op het weggetje tussen de parkeerplaats en de Strandweg.